/* ---- Δαιφημησεις αυτοματε απο την google --------- */ NASA: Με επιτυχία εκτοξεύθηκαν οι δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι | Fresh News

NASA: Με επιτυχία εκτοξεύθηκαν οι δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/04/19-zontana--i-ektoksefsi-tou-piravlou-atlas-v-me-tous-elinikous-mikrodoriforous.html
Από το ακρωτήριο Κανάβεραλ εκτοξεύθηκαν με επιτυχία στο διάστημα δύο ελληνικής κατασκευής μικροδορυφόροι, οι UPSat και DUTHSat, ο πρώτος από τη νότια και ο δεύτερος από τη βόρεια Ελλάδα.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε μαζί με 26 άλλους παρεμφερείς μικροδορυφόρους με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στις 18.12 (ώρα Ελλάδος).

Οι 28 στο σύνολο μικροδορυφόροι CubeSats, όπως τονίζει η NASA, αποτελούν μέρος του φορτίου το οποίο στέλνεται στον ISS από την ιδιωτική αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Orbital ATK. Μάλιστα η εκτόξευση τους πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αποστολής του ρομποτικού διαστημοπλοίου τροφοδοσίας Cygnus της τελευταίας.

Το σκάφος Cygnus μεταφέρει περίπου 3,5 τόνους προμηθειών και επιστημονικού φορτίου και μεταξύ αυτών βρίσκονται και δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι.Δείτε το video:

 zougla
zougla
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive