Αναβάλλει επ' αόριστον η Θάνου την Ολομέλεια για τα όρια ηλικίας http://freshsnews.blogspot.com/2017/01/25-thanou-oria-ilikias.html
Αθήνα
Αναβάλλει επ' αόριστον η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, τη σύγκληση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία θα συνεδρίαζε αύριο, Πέμπτη, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Επισήμως ο λόγος της αναβολής που διατυπώθηκε ήταν πως η εισηγήτρια, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ειρήνη Πετρουλάκη- Κιουρτσόγλου δεν ήταν έτοιμη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα της προέδρου του Αρείου Πάγου για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστικών προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις στο δικαστικό σώμα.

Κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο να αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης εμφανίστηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Ο υπουργός υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στους δικαστικούς για την ταχύτητα με την οποία ανταλλάσσουν ανακοινώσεις, δίνοντας -όπως είπε- την εικόνα στους πολίτες ότι βρίσκονται σε εμφύλιο.

«Εκείνο που με ανησυχεί είναι η σφοδρότητα και η ταχύτητα με την οποία εκδίδονται ανακοινώσεις και βάλλουν οι δικαστές ο ένας εναντίον του άλλου. Δίνεται μια εικόνα εμφυλίου, η οποία πλήττει το κύρος της Δικαιοσύνης και απογοητεύει το σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας. Έχω κάνει κατ’ επανάληψη δημόσιες εκκλήσεις να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και να λυθούν αυτά τα ζητήματα εντός των θεσμικών οργάνων της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε ραδιοφωνικό του συνέντευξη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά, στις 4 το απόγευμα, «τον Άρειο Πάγο και θα συναντηθεί με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου».

Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services