-->

Συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον δισεκατομμυριούχο Κάρλος Σλιμ

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/12/20-sinantisi-tou-ntonalnt-tramp-me-ton-disekatomiriouxo-karlos-slim.html
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, τον Μεξικανό δισεκατομμυριούχο Κάρλος Σλιμ, στο πλαίσιο μιας χειρονομίας καλής θέλησης που τόνωσε τις ελπίδες επιχειρηματικών κύκλων στο Μεξικό αναφορικά με τη διατήρηση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου στη Βόρεια Αμερική (NAFTA), σχολιάζει η εφημερίδα «The Washington Post».

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Σλιμ ταξίδεψε στο θέρετρο (Mar-a-Lago) του Τραμπ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο να τον περιγράφει ως έναν «θαυμάσιο άνθρωπο».

Η συνάντηση αυτή ήταν το αποτέλεσμα διαβουλεύσεων που κράτησαν για εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της μυστικής επίσκεψης απεσταλμένου του Τραμπ στο Μεξικό, ενώ εκτιμάται ότι είναι μια προσπάθεια να σπάσει ο πάγος μεταξύ του εκλεγμένου προέδρου και της πολιτικής και οικονομικής ελίτ του Μεξικού. Ο Τραμπ έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στη χώρα αυτή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Οι τελευταίες κινήσεις έχουν καλλιεργήσει ελπίδες στην επιχειρηματική κοινότητα του Μεξικού ότι ο Τραμπ ίσως αναθεωρήσει την προεκλογική του εξαγγελία για την κατάργηση της NAFTA, την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει, αναφορικά με τη διατήρηση θέσεων εργασίας εντός των ΗΠΑ, αλλά και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, που αποτέλεσαν κεντρικά σημεία αναφοράς στην προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Λάρι Ρούμπιν, πρόεδρος της Αμερικανικής Κοινότητας Μεξικού και σοβαρός σύνδεσμος μεταξύ Ρεπουμπλικάνων αξιωματούχων στις ΗΠΑ και Μεξικάνων ηγετών, δηλώνει ότι ο Τραμπ και το επιτελείο του επιζητούν ένα καλύτερο επίπεδο κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών για τα κοινά οικονομικά τους συμφέροντα.

zougla

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3