-->

Μειώνονται από 50% έως 70% τα χρέη σε Εφορία ΙΚΑ και τράπεζες

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/11/18-Meionontai-apo-50-eos-70-ta-chree-se-Ephoria-IKA-kai-trapezes.html
ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ - ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Λύτρωση για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και σωτηρία σχεδόν για όλες τις επιχειρήσεις, συνιστά το τολμηρό σχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τράπεζες και τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών για το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τραπεζικά δάνεια.

Το σχέδιο που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες και στη συνέχεια να τεθεί σε εφαρμογή, προβλέπει κούρεμα ακόμα από 50% έως και 70% στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων και των ιδιωτών προς τις τράπεζες, το ΙΚΑ, τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και βεβαίως την εφορία.

Το ύψος του κουρέματος ανέρχεται στο 50% του καθαρού κεφαλαίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε πρώτη φάση αφαιρούνται όλοι οι τόκοι και τα πρόστιμα και στη συνέχεια το ποσό που απομένει μειώνεται κατά 50%. Μάλιστα η πρόταση που έχει κατατεθεί, είναι ότι το υπόλοιπο ποσό που θα προκύψει από τη δραστική μείωση, θα μπορεί να εξοφλείται σε 120 δόσεις. Η εξέλιξη αυτή θα δώσει πραγματική ανάσα στην αγορά και στους οφειλέτες. Χιλιάδες μεγάλες επιχειρήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα απεγκλωβιστούν απ’ τα τοξικά χρέη, θα αποκτήσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και θα αρχίσουν να δραστηριοποιούνται και πάλι προκαλώντας θετικό σοκ στην οικονομία.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια και τη μείωση της ανεργίας, με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων θα απελευθερωθεί στην κυριολεξία απ’ το καθεστώς οικονομικής ασφυξίας.

Πρόκειται για το πρώτο τολμηρό βήμα για την υπέρβαση της πολυεπίπεδης κρίσης, που προκάλεσε ο εφιάλτης των μνημονίων και αν συνδυαστεί με την αύξηση ρευστότητας των τραπεζών, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε εκρηκτική άνοδο της οικονομίας. Η νέα τολμηρή ρύθμιση θα φέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία, τις τράπεζες και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Μέχρι σήμερα τα τοξικά χρέη εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρηματιών, επαγγελματιών και ιδιωτών, είχαν προκαλέσει στάση πληρωμών. Γιατί κανένας επιχειρηματίας ή επαγγελματίας, δεν ήταν σε θέση να πληρώσει το σύνολο των οφειλών, που είχαν φτάσει σε αστρονομικά ύψη μαζί με τους τόκους και την απύθμενη βλακεία της επιβολής φοβερών προστίμων. Το δημόσιο και τα ταμεία διεκδικούσαν να εισπράξουν ποσά τα οποία ούτε κατά φαντασία δεν θα μπορούσαν ποτέ να πληρωθούν. Το ίδιο συνέβαινε και με τα δάνεια των τραπεζών. Για να φτάσουμε στην απόφαση – σταθμό η οποία αλλάζει ριζικά το κλίμα στην οικονομία και την κοινωνία.

Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η παραπάνω απόφαση το δημόσιο θα αρχίσει να εισπράττει πραγματικό χρήμα.

Οι πολίτες θα αρχίσουν να πληρώνουν δόσεις στις τράπεζες για να γλιτώσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, ενώ ο απεγκλωβισμός μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων από τα τοξικά χρέη θα επαναφέρει και την κανονικότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Παράγοντες της αγοράς τόνιζαν στην kontranews ότι αν η ρύθμιση των χρεών σε δημόσιο, ταμεία και τράπεζες συνδυαστεί με την αύξηση ρευστότητας απ’ την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία θεωρείται σχεδόν βέβαιη, τότε η ανάπτυξη θα επιστρέψει και μάλιστα με τρόπο δυναμικό στο σύνολο της οικονομίας που έχει καταστραφεί στην κυριολεξία από τα εφιαλτικά μνημόνια και το κούρεμα των ομολόγων.

kontranews

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3