-->

Συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου σε υδρογονάνθρακες, οικονομία και άμυνα ζήτησε ο Αλ Σίσι

al-sisihttp://freshsnews.blogspot.com/2015/12/8-synergasia-elladas-aigyptou-se-ydrog.htmlΤην συνέργασία ανάμεσα στη χώρα του και την Ελλάδα ζήτησε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αλ Σίσι κατά τη συνάντηση που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Αλ Σίσι υπογράμμισε ιδιαίτερα τη συνεργασία στην εκμετάλευση των Υδρογονανθράκων, ευρύτερα στον Οικονομικό τομέα, αλλά και στον στρατιωτικό τομέα.
Τόνισε επίσης την ανάγκη συνεργασίας όλων των χωρών και ιδιαίτερα των χωρών της περιοχής για την αντιμετώπισης της Τρομοκρατίας που αποτελεί παγκόσμια απειλή.
Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τον σταθεροποιητικό ρόλο που παίζει στην περιοχή η Αίγυπτος και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Σίσι, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα στηρίζει την Αίγυπτο στην ανάπτυξη των σχέσεων της με την ΕΕ. Τόνισε επίσης ότι «η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα από κανέναν, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε τίποτα όσον αφορά τα εθνικά της ζητήματα.»
Στο ερώτημα για τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι «η συνεργασία αυτή αρχίζει από την αγαστή συνεργασία Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου ως προς την οριοθέτηση των αντίστοιχων ΑΟΖ, με βάση το σύνολο του διεθνούς δικαίου (…) Αυτή η συνεργασία πρέπει να συνεχισθεί, μετά την οριοθέτηση των αντίστοιχων ΑΟΖ, και σ” επίπεδο εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων, είτε πρόκειται για κοιτάσματα φυσικού αερίου είτε πρόκειται για κοιτάσματα πετρελαίου, ανάλογα με την πρόοδο των ερευνών».
Στις 3 μετά το μεσημέρι ο κύριος Σίσι θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μάξιμου και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
Εξάλλου, την Τετάρτη έρχεται στην Αθήνα και ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης για την Τρίμερη συνάντηση Ελλάδας -Κύπρου -Αιγύπτου.
«Η επίσημη επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου και η αυριανή τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική, Ελλάδας και Κύπρου, για την ενίσχυση των σχέσεων με χώρες-παραδοσιακούς εταίρους της περιοχής», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές.
με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3