Κωνσταντοπούλου: Εχω θεσμική ευθύνη να μη κλέινω τα μάτια

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/11-kwnstantinopoyloy.html
Τον πρωθυπουργό τον τιμώ και θα τον τιμώ. Είναι όμως θεσμική μου ευθύνη να μην κλείσω τα μάτια και να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω τον εκβιασμό. Τη θεσμική μου ευθύνη απέναντι στην ιστορία αναλαμβάνω δηλώνοντας «παρούσα», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι σε τέτοιες στιγμές οφείλουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα τις αποφάσεις που βγαίνουν από υπαρξιακή δοκιμασία να τις ευτελίζει ή να τις χρησιμοποιεί για πολιτική κατανάλωση.


«Όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε από τη στάση και τις αποφάσεις μας, από τα ναι και τα όχι μας», είπε.


Η πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι η κυβέρνηση εδώ και πέντε μήνες δίνει άνιση μάχη, σε μία Ευρώπη που έχει προδώσει τους καταστατικούς της σκοπούς.


Ο ελληνικός λαός -δήλωσε- εμπιστεύθηκε στην κυβέρνηση την απαλλαγή του από τα δεσμά του μνημονίου που επιβλήθηκε στην κοινωνία με πρόσχημα το χρέος, ένα χρέος μη βιώσιμο, που δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με συμβάσεις διαπλοκής.


Η ίδια κατηγόρησε τη Γερμανία ότι συμπεριφέρεται σαν να της χρωστάει η ιστορία και ο ελληνικός λαός, προωθώντας μια πολιτική που συνιστά έγκλημα. 


Η περιαγωγή του λαού και της κυβέρνησης σε συνθήκες ασφυξίας και απειλής βίαιης χρεοκοπίας συνιστά ευθεία παραβίαση όλων των συνθηκών προστασίας των δικαιωμάτων, είπε.


Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε επίσης τους δανειστές ότι εκβιάζουν την κυβέρνηση, ενεργούν δόλια ενώ γνώριζαν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο.


Ο ελληνικός λαός -συμπλήρωσε- είπε ένα γενναίο και περήφανο, ιστορικό όχι στα μνημόνια της υποτέλειας, στα τελεσίγραφα, σε νέα μέτρα εξαθλίωσης. Αυτό το όχι οι δανειστές επιμένουν να το μετατρέψουν σε ναι.


Αυτό το όχι του λαού υπερβαίνει όλους. Η κυβέρνηση σήμερα εκβιάζεται για να συναινέσει σε εκείνα που δεν την εκβιάζουν, δεν την εκπροσωπούν.

Και η κ. Κωνσταντοπούλου κατέληξε: Τιμώ και θα τιμώ πάντα τον πρωθυπουργό. Θεωρώ θεσμική ευθύνη να μην κλείσω τα μάτια και να μην προσποιηθώ ότι δεν καταλαβαίνω τον εκβιασμό. Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα να το ψηφίσω και να το νομιμοποιήσω.Τη θεσμική μου ευθύνη απέναντι στην ιστορία αναλαμβάνω δηλώνοντας «παρούσα».


Κατά της τοποθέτησης της κ. Κωνσταντοπούλου έβαλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για παραλήρημα εναντίον της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, που δεν έχει επαφή με τη θεσμική πραγματικότητα και τον ρόλο της.

Κέρδος online

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services