Οι Κούρδοι θα χτυπήσουν την Τελ Αμπιάντ – Θα γίνει μακελειό με τους Ισλαμιστές


kourdoi-630x400
Έξω από την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ βρίσκονται οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες του YPG/YPJ.

Η Τελ Αμπιάντ είναι μια πόλη που η μισή ανήκει στη Συρία, η άλλη μισή στην Τουρκία. Η πόλη από την πλευρά της Τουρκίας λέγεται Ακτσάκαλε.

Η Τελ Αμπιάντ καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 30 Ιουνίου του 2014. Από τότε το Ισλαμικό Κράτος τη χρησιμοποιούσε ως συνοριακό του πέρασμα με την Τουρκία.

Από εκεί γινόταν λαθρεμπόριο αλλά και πέρναγαν στο Ισλαμικό Κράτος ερχόμενοι από την Τουρκία ξένοι εθελοντές τζιχαντιστές.

Οι Κούρδοι του YPG προελαύνουν και πλησιάζουν την Τελ Αμπιάντ τόσο από τα ανατολικά όσο και από τα δυτικά.

Στο πλευρό των Κούρδων πολεμάνε και Σύροι μαχητές της οργάνωσης «Ηφαίστειο του Ευφράτη».

Το κουρδικό όνομα της Τελ Αμπιάντ είναι Τζίρε Σίπι (Gire Sipi).

Στον ακόλουθο χάρτη μπορείτε να δείτε την προέλαση των Κούρδων που αποσκοπεί στο να περικυκλώσει τους τζιχαντιστές.Με κίτρινο χρώμα είναι βαμμένα τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι. Οι μπλε γραμμές είναι το μέτωπο. Το Ισλαμικό Κράτος έχει έναν θύλακα ανατολικά στο Σουλούκ, οι Κούρδοι όμως τους έχουν περικυκλώσει και συνεχίζουν να προχωράνε.

Μεταξύ των Κουρδικών δυνάμεων από τα ανατολικά και τα δυτικά τους χωρίζουν μόλις 17 χιλιόμετρα για να ενωθούν και να σφίξει η τανάλια γύρω από τους τζιχαντιστές.

Νωρίτερα το Σάββατο οι κάτοικοι της Τελ Αμπιάντ, τρομοκρατημένοι από την πολιορκία που πλησιάζει, προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την πόλη και να βρουν καταφύγιο στην Τουρκία.

Οι τουρκικές Αρχές αρνήθηκαν να ανοίξουν τα σύνορα και να δεχθούν τους αμάχους.

Μάλιστα, για να διαλύσουν το πλήθος που ζητούσε σωτηρία, έφεραν κανόνια νερού (σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στις διαδηλώσεις) και έριξαν πάνω στους απελπισμένους ανθρώπους.
Αργότερα, τζιχαντιστές από την Τελ Αμπιάντ, σε αγαστή συνεργασία με το καθεστώς της Τουρκίας, έσπευσαν στα σύνορα και απομάκρυναν τους αμάχους που ήθελαν να περάσουν στην Τουρκία.
Το Ισλαμικό Κράτος από την πλευρά του προετοιμάζεται για την πολιορκία και σκάβει χαρακώματα γύρω από την Τελ Αμπιάντ.

Οι Κούρδοι με τη σειρά τους έδωσαν βίντεο στο οποίο είναι παραταγμένοι αντάρτες του YPG/YPJ και των συμμάχων τους Σύρων της οργάνωσης «Ηφαίστειο του Ευφράτη» πριν επιτεθούν στην Τελ Αμπιάντ.

Οι Κούρδοι του YPG και το «Ηφαίστειο του Ευφράτη» είχαν υπερασπιστεί μαζί και την Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος. Το «Ηφαίστειο του Ευφράτη» είναι μια συριακή οργάνωση που υπάγεται στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), αλλά πολεμά με τους Κούρδους.ΠΗΓΗ : tribune.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive