-->

Πανηγυρικοί εορτασμοί στη Μόσχα για την Ημέρα Νίκης

  •  http://freshsnews.blogspot.com/2015/05/9-panigyrikoi-eortasmoi-sti-mosha-gia-tin-imera-nikis.html
    Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού χεραιτά το τιμητικό άγημα
Η εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση για την 70η επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας άρχισε σήμερα το πρωί στην Κόκκινη Πλατεία, παρουσία είκοσι ξένων ηγετών. Στην ομιλία του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε τη Γαλλία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τις διάφορες αντιφασιστικές χώρες που συνέβαλλαν στη νίκη επί των Ναζί.
Παράλληλα έκανε ένα αιχμηρό σχόλιο (προφανώς κατά των Ηνωμένων Πολιτειών) λέγοντας ότι οι βασικές αρχές της διεθνούς συνεργασίας αγνοούνται όλο και περισσότερο.
Ενώπιον πολλών εκατοντάδων χιλιάδων θεατών, οι Ρώσοι στρατιωτικοί παρουσίασαν ένα αντίγραφο της σοβιετικής σημαίας που υψώθηκε τον Μάιο του 1945 στο Βερολίνο και στη συνέχεια ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επιθεώρησε τους περισσότερους από 16.000 στρατιώτες που συμμετέχουν στην παρέλαση, το μέγεθος της οποίας είναι πρωτοφανές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν συνομιλεί με τον Κινέζο ομολογό του Σι Τζινπίνγκ
Οι παριστάμενοι θα παρακολουθήσουν για περισσότερο από μια ώρα μια επίδειξη της δύναμης πυρός της Ρωσίας, στην οποία περιλαμβάνονται νέα όπλα (μεταξύ άλλων το νέο άρμα μάχης Armata T-14, το οποίο παρουσιάζεται από τον κατασκευαστή του ως το ισχυρότερο στον κόσμο, καθώς και διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι σχεδόν 50 τόνων).

Ένας βετεράνος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου
Μετά τη στρατιωτική παρέλαση, περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι αναμένεται να πάρουν μέρος σε μια γιγάντια πορεία στο κέντρο της Μόσχας κατά την οποία οι Μοσχοβίτες θα κρατούν πορτρέτα των πατέρων και των παππούδων τους που πολέμησαν στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βράδυ θα δοθούν συναυλίες ενώ ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές ρωσικές πόλεις.

http://www.pontos-news.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3