Σόιμπλε: Μην περιμένετε ουσιαστικό αποτέλεσμα σήμερα

«ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΡΙΓΑ»
Την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας αποκλείουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι οι οποίοι, προσερχόμενοι στη συνεδρίαση, τόνισαν σε δηλώσεις τους πως, παρά την μικρή πρόοδο που έχει γίνει, η Αθήνα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.
 http://freshsnews.blogspot.com/2015/04/24-soimple.html

Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα κατά το σημερινό Eurogroup στην Ρίγα της Λετονίας εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση.
«Περιμένω να δω την αναφορά των Θεσμών, αλλά είναι σαφές ότι δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος από την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κύριος Σόιμπλε.

Ο γερμανός αξιωματούχος σημείωσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, προτρέποντας μάλιστα τους δημοσιογράφους να πάνε να δουν «την ωραία Ρίγα».

Είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους μας να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά περισσότερο για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup,Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος επίσης στο άτυπο Eurogroup.
Ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι σήμερα θα γίνει αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και αναμένει από τους εκπροσώπους των θεσμών να ακούσει τί έχουν να πουν. «Ελπίζω να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος», ανέφερε και πρόσθεσε: «Τον τελευταίο καιρό μαθαίνω θετικά νέα, αλλά θέλω σήμερα να ακούσω περισσότερα».
Συνεχίζοντας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν πριν το Eurogroup λάβει αποφάσεις. Πρόσθεσε ότι έχει συνομιλήσει με εκπροσώπους των θεσμών στην Αθήνα, καθώς και με την ελληνική πλευρά και διαπιστώνει ότι υπάρχει «μεγάλη αποφασιστικότητα για επίτευξη συμφωνίας».
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πλησιάζουμε στην προθεσμία που όρισε το Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, για τα τέλη Απριλίου, ο Γ. Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας: «Η προθεσμία για το τέλος του Απριλίου δεν έχει ακόμα λήξει». Πάντως, πρόσθεσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, είναι πιο σημαντική η τήρηση της προθεσμίας για την ελληνική πλευρά, παρά για το Eurogroup, υπό την έννοια ότι η επίτευξη συμφωνίας επείγει περισσότερο για την ελληνική πλευρά.

Ωστόσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκλείει την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας σήμερα, θεωρώντας ότι δεν έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος στις συνομιλίες της Αθήνας με τους πιστωτές.
«Η πρόοδος στις τεχνικές διαπραγματεύσεις δεν είναι επαρκής για την επίτευξη συμφωνίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Νοτμπρόβσκις προσερχόμενοςσ τη συνεδρίαση.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε επίσης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ότι δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει αποφασιστική πρόοδος σήμερα στη Ρίγα σχετικά με την Ελλάδα.
Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ, ο οποίος σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα ενός Grexit απάντησε ότι δεν προβλέπεται έξοδος από την ευρωζώνη, αλλά μόνο από την Ευρωπαϊκή Ενωση.


http://www.ethnos.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive