-->

Σκληρή φραστική επίθεση της Άγκυρας στον Πάνο Καμμένο

Σκληρή φραστική επίθεση της Άγκυρας στον Πάνο Καμμένο

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/proklitikes-oi-diloseis-kammenou.html

Μορφή προκλητικής προειδοποίησης έχει η ανακοίνωση της Άγκυρας που χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας - Καλεί την ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει κοινή λογική και να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Καμμένο

«Απαράδεκτες» και «προκλητικές» χαρακτηρίζει η Άγκυρα τις πρόσφατες «ενέργειες και δηλώσεις» του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση, που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με τη μορφή προειδοποίησης, επισημαίνεται ότι «ο υπουργός Άμυνας από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του έχει μία προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία, και αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο».

Υπό μορφή ultimatum, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απειλεί ότι η συνέχιση των «ανεύθυνων» -όπως χαρακτηρίζονται από την Άγκυρα- ενεργειών και δηλώσεων του κ. Καμμένου δεν θα υπηρετήσει κανένα άλλο σκοπό παρά μόνο την αύξηση της έντασης στις ελληνοτορκικές σχέσεις και στο Αιγαίο.

Επιπλέον, η τουρκική διπλωματία προειδοποιεί ότι η συμπεριφορά αυτή (σσ εννοεί του κ. Καμμένου) θα προκαλέσει βλάβη στις προσπάθειες για την βελτίωση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και την διευθέτηση των προβλημάτων στο Αιγαίο.

Μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο λαμβάνοντας μέτρα εντός του πλαισίου του... διεθνούς δικαίου.

«Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τους υπάρχοντες μηχανισμούς διπλωματικού διαλόγου, για την λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο», καταλήγει η ανακοίνωση.
Γιατί διαμαρτύρεται και προειδοποιεί η Άγκυρα
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν διευκρινίζει ποιες από τις δραστηριότητες και ενέργειες του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι αυτές που έχουν ενοχλήσει την Άγκυρα, και γενικόλογα αναφέρεται στις τελευταίες δραστηριότητες και δηλώσεις του κ. Καμμένου.

Μόλις χθες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας στα Δωδεκάνησα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη επιχείρησαν να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο που μετέφερε τον κ. Καμμένο και την στρατιωτική ηγεσία. Τα τουρκικά F-16 έστησαν καρτέρι στο ελληνικό Chinook πάνω από το Φαρμακονήσι και τη νήσο Στρογγύλη και τα ελληνικά μαχητικά αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν εικονικά τα τουρκικά αεροσκάφη που είχαν εισέλθει χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών.

Προσπάθεια να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο κ. Καμμένος είχαν ξανακάνει τουρκικά μαχητικά στις 30 Ιανουαρίου του 2015, όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έριξε από αέρος στεφάνι στα Ίμια για να τιμήσει τους ήρωες του Πολεμικού Ναυτικού Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό που επέβαιναν στο ελικόπτερο που κατέπεσε στην περιοχή των Ιμίων πριν από 19 χρόνια.

Στην τουρκική πλευρά είχαν προκαλέσει ενόχληση και οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας από την Κύπρο.

Σήμερα μάλιστα από την Ρόδο όπου βρέθηκε για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «η Ελλάδα ενωμένη, ο λαός ενωμένος, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε απειλή είτε αυτή είναι πολεμική είτε είναι οικονομική».





http://www.protothema.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3