-->

Επιστολή Βαρουφάκη σε Ντάισελμπλουμ εν αναμονή του eurogroup

εpistoli-varoufaki-se-ntaiselmploum
Θολό είναι το τοπίο αναφορικά με τις προοπτικές για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας, που θα επιτρέψει την εκταμίευση μέρους της δόσης προς την Ελλάδα.

Ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απέστειλε επιστολή στον Γερούν Ντάιζελμπλουμ, στην οποία προτείνει να αρχίσουν οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, ώστε οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική Κυβέρνηση, να αποτελέσουν μια πρώτη δέσμη συμφωνίας.

Παράλληλα, προτείνει την έναρξη σε υψηλό επίπεδο των συζητήσεων με τους θεσμούς για ενδεχόμενη νέα συμφωνία, η οποία να έχει τη μορφή συμβολαίου για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στην επιστολή έχουν επισυναφθεί λεπτομέρειες σχετικά με τις πρώτες επτά μεταρρυθμίσεις, που θα προωθήσει η Αθήνα.

Στο Eurogroup της Δευτέρας, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα θα θέσει το πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, πλαίσιο που βασίζεται στις δεσμεύσεις που ανέλαβε όχι μόνο η χώρα αλλά και οι εταίροι. «Η ελληνική, λοιπόν, πλευρά υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, όπως παρουσιάζονται και στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών» λένε.

Στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, συμπληρώνουν, θα ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της χώρας, διαδικασία η οποία και θα αποτελέσει το έναυσμα για να αλλάξει το κλίμα, αλλά και oι αποφάσεις στην ΕΚΤ.

«Μέσα στην εβδομάδα ακούστηκε ότι οι προτάσεις απορρίφθηκαν σε μία υποτιθέμενη συνεδρίαση του EW-Group. Σήμερα ακούγεται ότι θα απορριφθούν επειδή δεν συνεδρίασε το EW-Group. Αυτά είναι σενάρια εκτός πραγματικότητας» λένε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται, σημειώνουν και αναφέρονται στις επαφές του πρωθυπουργού την ερχόμενη εβδομάδα, ο οποίος θα μιλησει στον ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον επικεφαλής του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Για μια ακόμα φορά διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν την καταστροφή της χώρας και «πιστωτικό γεγονός» που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία την Ελλάδα, τονίζουν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι η δόση στο ΔΝΤ πληρώθηκε κανονικά, καθώς και ότι καλύφθηκε η έκδοση εντόκων γραμματίων δημοσίου. «Η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη» τονίζουν.


sigmalive

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3