Επιστολή Βαρουφάκη σε Ντάισελμπλουμ εν αναμονή του eurogroup

εpistoli-varoufaki-se-ntaiselmploum
Θολό είναι το τοπίο αναφορικά με τις προοπτικές για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας, που θα επιτρέψει την εκταμίευση μέρους της δόσης προς την Ελλάδα.

Ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απέστειλε επιστολή στον Γερούν Ντάιζελμπλουμ, στην οποία προτείνει να αρχίσουν οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, ώστε οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική Κυβέρνηση, να αποτελέσουν μια πρώτη δέσμη συμφωνίας.

Παράλληλα, προτείνει την έναρξη σε υψηλό επίπεδο των συζητήσεων με τους θεσμούς για ενδεχόμενη νέα συμφωνία, η οποία να έχει τη μορφή συμβολαίου για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στην επιστολή έχουν επισυναφθεί λεπτομέρειες σχετικά με τις πρώτες επτά μεταρρυθμίσεις, που θα προωθήσει η Αθήνα.

Στο Eurogroup της Δευτέρας, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα θα θέσει το πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, πλαίσιο που βασίζεται στις δεσμεύσεις που ανέλαβε όχι μόνο η χώρα αλλά και οι εταίροι. «Η ελληνική, λοιπόν, πλευρά υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, όπως παρουσιάζονται και στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών» λένε.

Στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, συμπληρώνουν, θα ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της χώρας, διαδικασία η οποία και θα αποτελέσει το έναυσμα για να αλλάξει το κλίμα, αλλά και oι αποφάσεις στην ΕΚΤ.

«Μέσα στην εβδομάδα ακούστηκε ότι οι προτάσεις απορρίφθηκαν σε μία υποτιθέμενη συνεδρίαση του EW-Group. Σήμερα ακούγεται ότι θα απορριφθούν επειδή δεν συνεδρίασε το EW-Group. Αυτά είναι σενάρια εκτός πραγματικότητας» λένε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων συνεχίζεται, σημειώνουν και αναφέρονται στις επαφές του πρωθυπουργού την ερχόμενη εβδομάδα, ο οποίος θα μιλησει στον ΟΟΣΑ για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον επικεφαλής του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Για μια ακόμα φορά διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν την καταστροφή της χώρας και «πιστωτικό γεγονός» που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία την Ελλάδα, τονίζουν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι η δόση στο ΔΝΤ πληρώθηκε κανονικά, καθώς και ότι καλύφθηκε η έκδοση εντόκων γραμματίων δημοσίου. «Η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη» τονίζουν.


sigmalive
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services