Δεν άντεξε τον χειμώνα ο κροκόδειλος της Κρήτης

http://freshsnews.blogspot.com/2015/03/30den-ante3e-ton-xeimwna-o-krokodeilos-ths-krhths.html
Νεκρός εντοπίστηκε την Κυριακή ο κροκόδειλος που ζούσε στο φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο Κρήτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κροκόδειλος που ήταν γνωστός με το όνομα «Σήφης» και είχε ανακαλυφθεί το περασμένο καλοκαίρι, βρέθηκε νεκρός απο μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία είχε αναλάβει την παρακολούθησή του. Ο «Σήφης» επέπλεε άψυχος στα νερά της λίμνης στην οποία ζούσε εδώ και μήνες και εντός της ημέρας αναμένεται να ανασυρθεί και να μεταφερθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης.

Οπω δήλωσε ο ερπετολόγος του Μουσείου, Πέτρος Λυμπεράκης, ο οποίος είναι επικεφαλής της όλης επιχείρησης, τα αίτια του θανάτου του θα εξακριβωθούν μετά τις σχετικές εξετάσεις. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι να μην άντεξε την κακοκαιρία, τα χιόνια και τις χαμηλές θερμοκρασίες τις οποίες αντιμετώπισε η Κρήτη τον φετεινό χειμώνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για περίπου ενάμιση μήνα, από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι της επιτροπής, που είχε αναλάβει το θέμα δεν τον είχαν εντοπίσει να πηγαινοέρχεται στα νερά της λίμνης, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα. Όλον αυτόν τον καιρό προσπαθούσαν να τον «ανακαλύψουν» αλλά το ερπετό φαίνεται πως δεν τα κατάφερε να παγιδευτεί και να ανασυρθεί ζωντανό, όπως όλοι ήλπιζαν.

Ο κροκόδειλος ζούσε απο το καλοκαίρι στα νερά της λίμνης και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα επιβίωσης,  καθώς η πανίδα της λίμνης είναι πλούσια. Βατράχια, νερόκοτες, πάπιες, ακόμη και ζώα που έχουν πεθάνει αποτελούσαν την τροφή του και του επέτρεπαν να παραμένει  μακριά από τα βλέμματα των δεκάδων περίεργων που συνέρρεαν στην περιοχή.

καθημερινη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Συνολικές προβολές σελίδας

 

Fresh News Achive

Free Search Engine Submission
Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits! Search Engine Submission and Marketing Services Blog Directory & Business Pages - OnToplist.com Sonic Run: Internet Search Engine Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! GreekBloggers.com Blog This Here LocalSubmit.com : search engine submissions and website promotion with free advice Entertainment
RSS Search Blogs lists and reviews Blogorama - The Blog Directory All4blogs.gr Follow my blog with Bloglovin Google+ Bokabilligaflyg.com Free List of Directories - Browse through Directory Critic's large collection of quality free web directories that you can get your site listed in. Search Engine Submission - AddMe Greek Directory collagen type 2 Add URL - To New Alternative Search Engine SEO Services