-->

Πεντανόστιμα ντόνατς με 3 διαφορετικά γλάσο επικάλυψης!

 https://freshsnews.blogspot.com/2019/09/11-pentanostima-ntonats-diaforetika-glaso-epikalypsis.html
Σε ποιον δεν αρέσουν τα ντόνατς; Είναι το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Τα donuts μπορείς να τα προσφέρεις σε κάποιο παιδικό πάρτι αφού μπορείς να φτιάξεις μεγάλη ποσότητα εύκολα και γρήγορα. Ταυτόχρονα, μπορείς να φτιάξεις για να δώσεις το πρωί στα παιδιά για το σχολείο και να πάρεις και εσύ η ίδια μαζί σου στην δουλειά.

Παρακάτω θα βρεις την κλασσική συνταγή για να φτιάξεις τα ντόνατς. Μπορείς όμως να κάνεις και τις δικές σου παραλλάγες βάζοντας ίσως κάποια γέμιση στο εσωτερικό τους ή γιατί όχι διαλέγοντας διαφορετικό γαρνίρισμα. Καλή όρεξη!

Υλικά που θα χρειαστείς:
  • για τη ζύμη:
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 30 γρ. νωπή μαγιά
  • 1/4 κούπας νερό χλιαρό ( περίπου στους 40 βαθμούς)
  • 3/4 κούπας γάλα (περίπου στους 40 βαθμούς)
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 3 1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • για το γαρνίρισμα:
  • 1/2 κούπας γλάσο λεμονιού
  • 1/2 κούπας γλάσο βανίλιας
  • 1/2 γλάσο σοκολάτας
  • πολύχρωμα μικρά κουφετάκια (προεραιτικά)
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε το νερό με το γάλα, ρίξε ένα κουταλάκι ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακάτεψε τη να διαλυθεί κι άφησε να σταθεί, ώσπου να γίνει σαν αφρός μπίρας, περίπου 7 λεπτά. Λιώσε το βούτυρο, ρίξε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, τη φουσκωμένη μαγιά και μισό αλεύρι. Χτύπησε το μείγμα για 2 λεπτά στο μίξερ ως να γίνει λείος χυλός.
Ρίξε τμηματικά όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μία ζύμη μαλακιά, ελαστική, που να μην κολλάει. Πρέπει να είναι μαλακώτερη από τη ζύμη του ταψιού ή του τσουρεκιού. Σκέπασε τη με πλαστική μεμβράνη και βάλ΄ τη στο φούρνο που έχει θερμανθεί προηγουμένως στους 40 βαθμούς, Σβήσε το φούρνο κι άφησε τη ζύμη να σταθεί, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βγάλ΄ τη, πάτησε τη να ξεφουσκώσει, ζύμωσε τη μερικά λεπτά κι άνοιξε τη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλιοστών. Κόψε δαχτυλίδια με ειδικό για ντόνατς κουπ-πατ. Αν δεν έχεις μπορείς να πάρεις ένα ποτήρι και να αφαιρέσεις από το κέντρο έναν μικρό κύκλο. Μην ξεχνάς να βουτάς το κουπ-πατ ή το ποτήρι κάθε φορά στο αλεύρι ώστε να μην κολλάει στη ζύμη.
Αράδιασε τα δαχτυλίδια στο ταψί του φούρνου, όπου έχεις στρώσει μία πετσέτα αλευρωμένη, σκέπασε τα με μία δεύτερη αλευρωμένη πετσέτα κι άφησε τα να σταθούν στο ζεστό ακόμη φούρνο, ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο, περίπου για 20 λεπτά. Ψήσ΄ τα λίγα λίγα σε φριτέζα στους 180 βαθμούς ή με μπόλικο καυτό λάδι ροδίζοντάς τα ελαφρώς κι από τις δύο πλευρές. Όταν τα βγάλεις, ακούμπησε τα σε απορροφητικό χαρτί ώστε να στραγγίσει το πολύ λάδι τους και να τα γλασάρεις ακόμη ζεστά.
 Συνταγή για το γλάσο
Για να φτιάξεις το γλάσο του λεμονιού ανακάτεψε 1 κούπα ζάχαρη άχνη, 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Ρίξε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού, αν χρειαστεί για να γίνει ένα πηκτό γλάσο. Για το γλάσο βανίλιας ανακάτεψε 1 κούπα ζάχαρη άχνη, λίγη βανίλια και 2 κουταλιές γάλα. Τέλος, για το γλάσο σοκολάτας λιώσε 75 γρ. κουβερτούρα, ρίξε 1 κούπα ζάχαρη άχνη και 2-3 κουταλιές γάλα ή κονιάκ κι ανακάτεψε. Το γλάσο και στις τρεις περιπτώσεις πρέπει να είναι πηκτό. Για αυτό ρίξε το υγρό λίγο λίγο ή ρίξε λίγη ακόμη ζάχαρη άχνη, αν έγινε αραιό.
Για να γλασάρεις τα ντόνατς βούτηξε τα όσο είναι ακόμη ζεστά στο ανάλογο γλάσο ως να καλυφθούν. Σήκωσε τα με ένα πιρούνι άφησε να τρέξει το περίσσιο γλάσο κι ακούμπησε τα σε ένα λαδόχαρτο. Πασπάλισε τα πριν στερεοποιηθεί το γλάσο με τα μικρά κουφετάκια. Άφησε τα να σταθούν, ώσπου να σταθεροποιηθεί εντελώς το γλάσο και μετέφερε τα σε μία πιατέλα.

ediva

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3