-->

Eurovision 2019: Νικήτρια η Ολλανδία – 21η η Ελλάδα, 15η η Κύπρος

    https://freshsnews.blogspot.com/2019/05/19-eurovision-2019-nikitria-i-ollandia-21i-i-ellada-15i-i-kypros.html
Στην Ολλανδία του χρόνου η Eurovision, μεγάλος νικητής ο Duncan Laurence με το Arcade. Μεγάλη έκπληξη τα Σκοπια, έχασε στο νήμα η Σουηδία. Στην 21η θέση η Ελλάδα με 71 βαθμούς. 15η η Κύπρος με 101. Εκρηκτική η Ελένη Φουρέιρα, σάλος με την εμφάνιση της Μαντόνα. Όλα όσα έγιναν στο Τελ Αβίβ.


Eurovision ήταν και πάει. Η Ολλανδία ήταν η μεγάλη νικήτρια, επιβεβαιώνοντας όλα τα προγνωστικά που την ήθελαν νικήτρια στον 64οδιαγωνισμό τραγουδιού που φέτος έγινε στο Τελ Αβιβ.
Ήταν μια από τις πιο εντυπωσιακές, φαντασμαγορικές διοργανώσεις κι αν δεν υπήρχε η απογοητευτική εμφάνιση της Μαντόνα , θα μπορούσε κανείς να μίλησε για την καλύτερη Eurovision όλων των εποχών.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έμοιαζε με σκωτσέζικο ντους για την Ολλανδία, τη Σουηδία και τα Σκοπια, τη χώρα που ήταν αναμφίβολα η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Με βάση την ψηφοφορία των επιτροπών πρώτηαναδείχθηκε η Σουηδία με 239 βαθμούςδεύτερα τα Σκοπια με 237 και τρίτη η Ολλανδίαμε 231 βαθμούς.
Τα Σκοπια με το τραγούδι Proud που ερμήνευσε η Tamara Todevksaπήρε μόλις 58 βαθμούς από την ψηφοφορία του κοινού και έχασε το όνειρο να κερδίσει για πρώτη φορά τη Eurovision. Η Ολλανδία, αντίθετα, που δεν τα πήγε τόσο καλά στη βαθμολογία των κριτικών επιτροπών, σάρωσε στη βαθμολογία του κοινού και με 492 ψήφους κέρδισε στο νήμα τη Σουηδία. Ο John Lundvik με Too Late For Love έλαβε μόλις 93 βαθμούς από το κοινό και δεν κατάφερε να κερδίσει.
Δείτε την ανακοίνωση του αποτελέσματος
Το τραγούδι των Σκοπίων
Το τραγούδι της Σουηδίας
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία με 465 βαθμούς και την τρίτη θέση η Ρωσία με 369 βαθμούς. Η Νορβηγία αν και κέρδισε τους τηλεθεατές με 291 βαθμούς δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις καθώς είχε πολύ χαμηλή βαθμολογία από τις κριτικές επιτροπές.
Το τραγούδι της Ιταλίας
Το τραγούδι της Ρωσίας
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η Ελλάδα δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Η Κατερίνα Ντούσκα με το Better Love έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, αλλά αυτό δεν αποτυπώθηκε ούτε στη βαθμολογία των κριτικών επιτροπών ούτε και στου κοινού (πήραμε μόλις 24 βαθμούς). Η Ελλάδα ήταν 21 με μόλις 71 βαθμούς, ενώ η Κύπρος 15η με 101. Εντύπωση, για μια ακόμη φορά, προκάλεσε το γεγονός πως όταν ανακοινώθηκε (στη βαθμολογία των επιτροπών) πως η Ελλάδα πήρε το 12αρι από την Κύπρο, κάποιοι γιούχαραν. Δεν έκαναν βέβαια το ίδιο όταν η Δανία έδωσε τους 12 βαθμούς της στη γειτονική Σουηδία.
Δείτε την εμφάνιση της Κατερίνας Ντούσκα
Και της Τάμτα
Στα εντυπωσιακά της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, η κίνηση των συντελεστών της Ισλανδίας να σηκώσουν πανό υπέρ της Παλαιστίνης αλλά και το μηδέν (!) που πήρε η Γερμανία από το κοινό!
Φαντασμαγορική έναρξη
Ο 64ος διαγωνισμός της Eurovision ήταν αναμφίβολα μια από τις καλύτερες διοργανώσεις στην ιστορία. Δεν ήταν μόνο η φαντασμαγορική έναρξη με τη νικήτρια του περασμένου διαγωνισμού, η Νέτα, σε ρόλο πιλότου να οδηγεί ένα αεροσκάφος «μέσα» στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ.
Επιβάτες του αεροπλάνου, ποιοι άλλοι, οι τραγουδιστές που εκπροσώπησαν τις 26 χώρες που συμμετείχαν στη φετινή Eurovision. Ένας ένας βγήκαν και εμφανίστηκαν στη σκηνή, με τον εκφωνητή να τους καλωσορίζει τον καθένα στη γλώσσα του και τα ελληνικά να ακούγονται δις, μια προς τιμήν της Ελλάδας και της Κατερίνας Ντούσκα και μια δεύτερη προς τιμήν της Κύπρου και της Τάμτα.
Μετά την… πιλότο Νέτα, στη σκηνή εμφανίστηκε η (αγνώριστη και πάλι) Dana International, νικήτρια της Eurovision του 1998 με το τραγούδι Diva.
Δείτε τη φαντασμαγορική έναρξη
Δεν ήταν όμως μόνο η έναρξη της Eurovision που έκανε τη φετινή διοργάνωση μια από τις αρτιότερες που έχουν γίνει. Μια διοργάνωση που επικρίθηκε (δικαίως), που το ίδιο το Ισραήλ επιχείρησε να πολιτικοποιήσει μετά την περσινή νίκη του με τις δηλώσεις για υποδοχή στην Ιερουσαλήμ και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων γιατί λίγα χιλιόμετρα μακριά Παλαιστίνιοι δέχονται επιθέσεις από τους Ισραηλινούς, κατάφερε να «θυμηθεί» πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν διαγωνισμό τραγουδιού.
Πέρα από την Wonder WomanΓκαλ Γκαντότ, που πρωταγωνίστησε ένα μικρό video για να πει σε τρία λεπτά τι μπορεί να κάνει κανείς στο Τετ Αβίβ, αξεπέραστο και άκρως εντυπωσιακό ήταν το κομμάτι με τους guest νικητές προηγούμενων διοργανώσεων ή καλλιτέχνες που ξεχώρισαν, όπως η Ελένη Φουρέιρα, δεύτερη πέρυσι με την Κύπρο, που ερμήνευσαν ο ένας τραγούδια του άλλου.
Η Ελένη Φουρέιρα έβαλε… φωτιά με την εμφάνισή της, όπως και η Κοντίτα Βουρστ. Μαζί τους οι Mans Zelmerlow και Verka Serduchka.
Η Κοντσίτα τραγούδησε το «Heroes», με το οποίο ο Μονς κέρδισε τον διαγωνισμό το 2015, τη σκυτάλη πήρε ο Μονς που τραγούδησε το «Fuego», η Φουρέιρα με τη σειρά της τραγούδησε «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο ο Βέρκα εκπροσώπησε το 2007 την Ουκρανία και τέλος ο Βέρκα είπε το «Toy», με το οποίο η Νέτα κατάφερε πέρσι να κερδίσει τον διαγωνισμό.
Δείτε το video από την ενότητα Eurovision Legends
Στο τέλος οι τέσσερις καλλιτέχνες, μαζί με την Γκάλι Ατάρι τραγούδησαν το «Αλληλούια», με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε την Eurovision του 1979.
Ακολούθησε η εμφάνιση της Νέτα, η οποία τραγούδησε το νέο της τραγούδι «Nana Banana».
Δείτε όλα τα τραγούδια της φετινής Eurovision

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3