-->

Τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων από τις αλβανικές Αρχές στην Κακαβιά

 https://freshsnews.blogspot.com/2018/11/8-entasi-prin-apo-tin-kideia-katsifa-4-prosagoges-stin-kakavia.html
Σε τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων «εξτρεμιστών» προχώρησαν οι αλβανικές Αρχές στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, με την κατηγορία της διασποράς εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους, όπως αναφέρει το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fax News στην ιστοσελίδα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλβανικές Αρχές κράτησαν τους 4 Ελληνες για εξακρίβωση στοιχείων επειδή φορούσαν μπλούζες με τη Βόρειο Ηπειρο και είχαν στις αποσκευές τους κουκούλες.
Επιπλέον, δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα σε δέκα ακόμη Έλληνες οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όσους περνούν τα σύνορα για Αλβανία. 

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα σύνορα
Απίστευτα μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει οι αλβανικές Αρχές για την κηδεία του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, σήμερα το μεσημέρι στους Βουλιαράτες.
Ο φόβος των αστυνομικών, παρά τις εκκλήσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι εξοργισμένοι οι ομογενείς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, θα προκαλέσουν επεισόδια, έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση. Οι Αλβανοί αστυνομικοί, όπως φαίνεται και στα βίντεο των τοπικών καναλιών, ψάχνουν εξονυχιστικά τις τσάντες, κάνουν σωματικό έλεγχο σε όσους περνούν τα σύνορα για την κηδεία, ενώ ερευνούν και τα αυτοκίνητα, ακόμα και τις μηχανές τους, για τυχόν αντικείμενα που ορισμένοι ίσως θελήσουν να περάσουν σε αλβανικό έδαφος.




Σε αυτοσυγκράτηση στην κηδεία Κατσίφα καλούν το ΥΠΕΞ και Προστασίας Πολίτη
Στους Βουλιαράτες έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενώ εντύπωσε προκαλεί και η οδηγία από τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για όσους Έλληνες βρεθούν εκεί.
Συγκεκριμένα, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη κάλεσαν τους Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα να τιμήσουν τον νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένειά του και στην τελετή.
Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο αντίο στον 35χρονο θα πουν στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) οι γονείς, συγγενείς και φίλοι που αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαράτες.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου ομογενούς, ενώ το ηπειρώτικο μοιρολόι θα ακουστεί από τον ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα. 
Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα αστυνομικά μέτρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην Κακαβιά, και ενισχύονται οι έλεγχοι σε οχήματα εκπροσώπων βορειοηπειρωτικών σωματείων, ενώ οι αλβανικές Αρχές εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενα επεισόδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έξι είναι τα λεωφορεία από την Αθήνα που θα φτάσουν στους Βουλιαράτες και τέσσερα λεωφορεία ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη.
Κλίμα κινητοποίησης από ακραία στοιχεία
Την ίδια ώρα για κλίμα κινητοποίησης από ακραία στοιχεία μέσω social media για να μεταβούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα στους Βουλιαράτες για την κηδεία του 35χρονου κάνει λόγο η αστυνομία. Γι αυτό το λόγο οι έλεγχοι θα είναι πολλοί αυστηροί σε όσους ταξιδέψουν προς Αλβανία. 
Στεφάνια συλλυπητηρίων στο νεκροταφείοΣτεφάνια συλλυπητηρίων στο νεκροταφείοΤο σημείο όπου θα ταφεί ο Κωνσταντίνος ΚαστίφαςΤο σημείο όπου θα ταφεί ο Κωνσταντίνος ΚαστίφαςΠάνω στην ελληνική σημαία θα ταφεί ο 35χρονος ομογενήςΠάνω στην ελληνική σημαία θα ταφεί ο 35χρονος ομογενής


Πηγή:  iefimerida.gr 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3