-->

Χημικά, επεισόδια και τραυματίες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα [εικόνες & βίντεο]

 https://freshsnews.blogspot.com/2018/06/17-himika-epeisodia-kai-traymaties-sto-syllalitirio-gia-ti-makedonia-sto-syntagma-eikones.html
Με χρήση χημικών οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδιωξαν από την Βουλή τους συγκεντρωμένους πολίτες.
Τρία άτομα τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ένας από χτύπημα στο κεφάλι. 
Ενταση είχε σημειωθεί και νωρίτερα όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να ανέβουν τις σκάλες και να προσεγγίσουν τη Βουλή, αλλά τελικά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό.
Στις 16:20 η Αστυνομία έδωσε εντολή να κλείσει ο δρόμος έξω από τη Βουλή, αφού ο κόσμος βρίσκεται πλέον στην πλατεία Συντάγματος και μπροστά από το Κοινοβούλιο. Πάντως για την ώρα δεν έχουν συγκεντρωθεί πολλοί πολίτες, ενώ σημειώνεται πως ο βροχερός καιρός δεν ευνοεί τη συγκέντρωση. Αυτή την ώρα είναι κλειστή και η λεωφόρος Αμαλίας.
Διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συμφωνία.
Με καλέσματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Επιτροπή για την ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί τους πολίτες σε μαζικές συγκεντρώσεις σήμερα στο Σύνταγμα καθώς επίσης και την Κυριακή στο Πισοδέρι στις Πρέσπες.


Πηγή:   iefimerida.gr 

Συνολικές προβολές σελίδας

 

3