-->

Τέξας: Στο έλεος της πλημμύρας

 https://freshsnews.blogspot.com/2017/08/29-teksas-sto-eleos-tis-plimiras.html
Πρωτοφανείς εικόνες έρχονται από το Τέξας, το οποίο επλήγη από τον τυφώνα Χάρβεϊ. Ο τυφώνας, ο οποίος πλέον έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στα ανατολικά και στο Χιούστον, τη μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας.

Έχουν κλείσει μέχρι στιγμής 250 αυτοκινητόδρομοι και μικρότεροι δρόμοι σε όλη την Πολιτεία. Έχουν επίσης κινητοποιηθεί 3.000 μέλη της Εθνοφρουράς για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης και στην εκκένωση περιοχών στο Χιούστον, στη Βικτόρια και στο Κόρπους ΚρίστιΠρόκειται για τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχουν καταγραφεί ποτέ στο Τέξας, όπως εκτιμά η ομοσπονδιακή μετεωρολογική υπηρεσία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία διευκρινίζει ότι το ύψος της βροχής, που σε ορισμένα σημεία φτάνει τα 127 εκατοστά, «ξεπερνά οτιδήποτε έχει καταγραφεί στο παρελθόν στο Τέξας. Οι καταστροφικές πλημμύρες είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν για πολλές ημέρες».

Την ίδια προειδοποίηση απηύθυνε και ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, τονίζοντας ότι πολλές κομητείες θα εξακολουθήσουν να δέχονται «απίστευτα πολλή» βροχή. Είπε, μάλιστα, ότι αναμένεται να εκδοθούν ανακοινώσεις για νέους ανεμοστρόβιλους που ενδέχεται να πλήξουν απόψε την Πολιτεία.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, μέχρι στιγμής έχουν κλείσει 250 αυτοκινητόδρομοι και μικρότεροι δρόμοι σε όλη την Πολιτεία. Έχουν, επίσης, κινητοποιηθεί 3.000 μέλη της Εθνοφρουράς για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης και στην εκκένωση περιοχών στο Χιούστον, στη Βικτόρια και στο Κόρπους Κρίστι.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης των εγκλωβισμένων χρησιμοποιούνται περίπου 600 σκάφη, ορισμένα από τα οποία έχουν σταλεί από τη Φλόριντα και τη Λουιζιάνα.

Ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι αναμένεται να σταλούν στο Χιούστον ασθενοφόρα και κινητές ιατρικές μονάδες, ενώ λεωφορεία είναι έτοιμα για να μεταφέρουν τον κόσμο σε ασφαλή σημεία.







Όπως έγινε γνωστό, τμήματα της πόλης του Χιούστον, κοντά στις ακτές του Τέξας στον Κόλπο του Μεξικού, έχουν καταγράψει πάνω από 76 εκατοστά (30 ίντσες) βροχόπτωση σε 48 ώρες, ενώ η βροχή συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την αντιπλημμυρική αρχή στην οποία υπάγεται η κομητεία Χάρις όπου βρίσκεται το Χιούστον, οι επιπτώσεις του τυφώνα Χάρβεϊ συναγωνίζονται αυτές της τροπικής καταιγίδας Άλισον, η οποία είχε φέρει στο Τέξας επίπεδα βροχόπτωσης πάνω 102 εκατοστά (40 ίντσες) τον Ιούνιο 2001, πλημμυρίζοντας 70.000 σπίτια και προκαλώντας ζημιές αξίας 9 δις δολαρίων (7,55 δις ευρώ).

Το καταστροφικό πέρασμα του Χάρβεϊ
Ο Χάρβεϊ έφθασε στο Τέξας ως τυφώνας Κατηγορίας 4 (ύψιστο επίπεδο κλίμακας), με ανέμους 210 χλμ./ώρα, και είναι η ισχυρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει το Τέξας από το 1961. Ο Χάρβεϊ ξήλωσε οροφές σπιτιών, κατέστρεψε κτήρια, πλημμύρισε παράκτιες περιοχές και διέκοψε την ηλεκτροδότηση περίπου 280.000 νοικοκυριών στο Τέξας από χθες. 









Όλες οι υπηρεσίες στο λιμάνι του Χιούστον, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης των Ηνωμένων Πολιτειών, θα παραμείνουν κλειστές σήμερα λόγω της επικινδυνότητας του καιρού, ενώ συνεχίζονται οι πλημμύρες και η βροχή από την καταιγίδα Χάρβεϊ, είπε χθες η εκπρόσωπος της αρχής του λιμανιού.

Στο μεταξύ, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων ανακοίνωσε ότι η βροχόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή σε ορισμένες περιοχές του Τέξας, φέρνοντας από 38 έως και 63,5 εκατοστά βροχή επιπλέον.

Το Κέντρο προειδοποίησε επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα τυφώνων στο βορειότερο άκρο των παράκτιων περιοχών του Τέξας, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα, σήμερα το πρωί (απόγευμα ώρα Ελλάδας). 

Με καλπάζοντες ρυθμούς η αύξηση των πετρελαϊκών τιμών
Οι τιμές της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτοξεύτηκαν κατά 6% και πλέον, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα δύο ετών, και τα περιθώρια εκτινάχθηκαν στο 16%, όταν άνοιξαν οι αγορές την Κυριακή, καθώς η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στο Χιούστον και ανάγκασε τα διυλιστήρια να διακόψουν τις εργασίες τους.

Οι προθεσμιακές συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 7%, το υψηλότερο επίπεδό τους από τα τέλη Ιουλίου 2015, στα 1,7799 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα περιθώρια της αμερικανικής βενζίνης (RBc1-CLc1) αυξήθηκαν αλματωδώς μέχρι 18,2%, με ύψιστη τιμή τα 19,91 δολάρια το βαρέλι.

Στον Κόλπο έχει διακοπεί η παραγωγή τουλάχιστον δύο εκατ. βαρελιών την ημέρα και συνεχίζονται οι εκτιμήσεις ζημιών σε τέσσερα διυλιστήρια της περιοχής Κόρπους Κρίστι στο Τέξας από το Σάββατο. Χθες, όμως, παρέμειναν κλειστά περισσότερα διυλιστήρια υπό τον φόβο πλημμυρών.

Οι τιμές πετρελαίου θέρμανσης επίσης αυξήθηκαν, μέχρι και 3%, στα 1,6681 δολάρια το γαλόνι.

Περιορίζουν την παραγωγή στο Μεξικό

Το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα είχε ως αποτέλεσμα την κάθετη μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής στο Μεξικό. Είναι ενδεικτικό πως μεγάλα εργοστάσια παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου έκλεισαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και η παραγωγή περιορίστηκε κατά 2 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Μόλις το περασμένο Σάββατο, το ένα τέταρτο των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγικών εργοστασίων παρέμεινε κλειστό.







 
zougla

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3