-->

Πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της χώρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στη νότια Κέρκυρα κοντά στον Χαλικούνα.

 https://freshsnews.blogspot.com/2017/07/3-foties-se-kerkyra-kai-agrinio-anazopyroseis-sti-mani.html


Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη έχει σπεύσει στην περιοχή ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.


Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν λίγο μετά τις 4.30 μ.μ. εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Μαγούλα του Καστριτσίου στην Πάτρα.

Λίγο αργότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά ενισχύθηκαν από άλλα πέντε οχήματα.

Η ενίσχυση κρίθηκε αναγκαία καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει σε σπίτια στην περιοχή, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κομπωτή Ξηρομέρου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, εκτός από κάποιες αγροικίες και ποιμνιοστάσια

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Μάχη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις περιοχές Κότρωνας και Σκουτάρι Λακωνίας, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες καταγραφές των ζημιών που προκάλεσαν τα πύρινα μέτωπα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα, στην περιοχή Πανόραμα Μεγάρων, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Υπό ύφεση αλλά όχι ακόμα υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά σε χαράδρα έξω από τον Αγιο Θωμά του Δήμου Γόρτυνας, η οποία ξέσπασε περίπου στις 11 το πρωί και λόγω του δύσβατου της περιοχής, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Οπως είπε στο "Ράδιο Κρήτη" ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης, στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 τμήματα της ΕΜΑΚ, ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που "σηκώθηκε" από τα Χανιά.

Ο κ. Μαραγκάκης εκθίασε τη σημαντική βοήθεια των κατοίκων του Αγίου Θωμά, οι οποίοι προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες, ενώ επεσήμανε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω των ανέμων που πνέουν σε όλο το νησί αλλά και των αυξημένων θεροκρασιών. Στην περιοχή θα παραμείνουν μέχρι το πρωί της Τρίτης, άνδρες της πυροσβεστικής.

με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3