-->

Ισορροπία τρόμου στη Συρία! Ρωσικό πολεμικό πλοίο πλησιάζει τα αμερικανικά στην Ανατολική Μεσόγειο

- Το Fox News επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχος κάνει λόγο για ρωσικό πολεμικό πλοίο που πλησιάζει τα αμερικανικά
- Εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας πυραύλους το ρωσικό πολεμικό που μπήκε στην Ανατολική Μεσόγειο
- Αιτία της έντασης η αμερικανική επίθεση με τόμαχωκ σε στρατιωτική βάση στη Συρία

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/04/7-Isorropia-tromoy-sti-Syria-Rosiko-polemiko-ploio-plisiazei-ta-amerikanika-stin-Anatoliki-Mesogeio.html

Ρωσικό πολεμικό πλοίο φέρεται σύμφωνα με το Fox News, να έχει μπει στην ανατολική Μεσόγειο και να κατευθύνεται προς την περιοχή που σταθμεύουν τα αμερικανικά πλοία που νωρίτερα βομβάρδισαν μια στρατιωτική βάση.
Η ρωσική φρεγάτα “Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς RFS-494” πέρασε στον Βόσπορο από την Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, τους οποίους επικαλείται το Fox News. Το ρωσικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται αυτή την ώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ πλησιάζει τα αμερικανικά πλοία. Το “Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς” είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Kalibr τελευταίας τεχνολογίας.
Η στιγμή της αμερικανικής επίθεσης
Ένα video που έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική τηλεόραση της Συρίας φέρεται να δείχνει τη στιγμή που πλήττουν την αεροπορική βάση Αλ Σαϊράτ, κοντά στην πόλη Χομς οι 59 πύραυλοι Τόμαχοκ που εκτοξεύτηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (07.04.2017) από τα αμερικανικά πυραυλοφόρα καταδρομικά USS Porter και USS Ross που πλέουν στα ανατολικά της Μεσογείου.
 Το video δείχνει τον καταιγισμό που επικράτησε όταν στις 04:40 τα ξημερώματα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την εντολή για την επίθεση σε συριακό έδαφος. Ο Τραμπ αποφάσισε μέσα σε λίγες ώρες να επιτεθούν οι ΗΠΑ στη Συρία. Ήταν μια απόφαση "απάντηση" στην επίθεση με χημικά, την περασμένη Τρίτη, κατά αμάχων στην επαρχία Ιντλίμπ. Τουλάχιστον 80 (κατά άλλους 100) άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.
Δείτε το video της συριακής κρατικής τηλεόρασης
Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης περιέγραψαν την πυραυλική επίθεση ως ένα πρακτικό μήνυμα του προέδρου Τραμπ προς τον κόσμο, αναφορικά με την εξάντληση της υπομονής του για τη χρήση απαγορευμένων όπλων από τον Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.
Οι πύραυλοι έπληξαν μαχητικά αεροσκάφη, αποθήκες καυσίμων και οπλισμού, καθώς επίσης και θέσεις ραντάρ. Δεν έχει γίνει γνωστό αν στην αναφερόμενη βάση είχαν αποθηκευτεί χημικά όπλα. Σύμφωνα με τον συριακό στρατό, που κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως έτσι ενισχύει το Ισλαμικό Κράτος κι άλλες τρομοκρατικές ομάδες, σκοτώθηκαν έξι στρατιώτες και εννέα άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά.
Η απόφαση του Τραμπ να επιτεθεί στη Συρία "ανάγκασε" τη Δύση να τον... αγαπήσει, αφού οι περισσότεροι τάχθηκαν στο πλευρό της Ουάσινγκτον και έκαναν λόγο για επίθεση που μπορεί να γίνει κατανοητή, αλλά έφερε τον Αμερικανό πρόεδρο αντιμέτωπο με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Από την πρώτη στιγμή η Ρωσία, όπως και το Ιράν και η Κίνα (με τον πρόεδρο της οποίας συναντήθηκε ο Τραμπ λίγο αφού έδωσε την εντολή για την επίθεση), αντιτάχθηκαν στην επίθεση.
Ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τους θανάτους αμάχων στο Ιράκ μετά από αερικανικές αεροπορικές επιθέσεις, για επέμβαση σε κυρίαρχο κράτος και για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Η Ρωσία ζήτησε και πέτυχε να συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα (07.04.2017, 18:30) το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει την κατάσταση στη Συρία. Είναι η ίδια που μπλόκαρε το ψήφισμα μετά την επίθεση με χημικά, την περασμένη Τρίτη, κατά αμάχων στην επαρχία Ιντλίμπο, όπου τουλάχιστον 86 άνθρωποι, ανάμεσά τους 27 παιδιά, βρήκαν μαρτυρικό θάνατο...
Οι οκτώ λόγοι που οδήγησαν τον Τραμπ στην επέμβαση
Η χρήση χημικών με θύματα κυρίως παιδιά την προηγούμενη Τρίτη από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ δεν ήταν μόνο ένα τρομερό έγκλημα, αλλά και ένα κολοσσιαίο στρατηγικό λάθος: έδωσε την ευκαιρία στον Ντόναλντ Τραμπ να κάνει επίδειξη της δύναμης και της αποφασιστικότητάς του όλο τον πλανήτη – σε μία χρονική στιγμή που την είχε ανάγκη, αναφέρει σε άρθρο του ο Nouvel Observateur.
Τα ξημερώματα ο αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή να χτυπήσουν τη Συρία εκτοξεύοντας 59 πυραύλους Τόμαχοκ εναντίον της στρατιωτικής βάσης Σαϊράτ για τουλάχιστον οκτώ λόγους, υποστηρίζει ο Nouvel Observateur.
Αυτοί είναι:
1. Τιμωρεί το συριακό καθεστώς για μια σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου (χρήση χημικών όπλων) και με τον τρόπο αυτό αναλαμβάνει τον ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα – ρόλο που ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα δεν ήθελε να ασκήσει κατά την πρώτη χημική επίθεση τον Αύγουστο του 2013. Με τον τρόπο αυτό, ο Τραμπ αποκαθιστά την αξιοπιστία τόσο τη δική του, όσο και της Αμερικής.
2. Εξαναγκάζει τον Μπασάρ αλ-Ασαντ και τους συμμάχους του να περιορίσουν τα αιτήματά τους στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων σχετικά με το μέλλον της Συρίας.
3. Παίρνει από τον Βλαντίμιρ Πούτιν τη στρατιωτική ηγεσία στη Συρία και έτσι βρίσκεται σε καλύτερη θέση προκειμένου να επιβάλει μία διπλωματική λύση.
4. Δείχνει στον Κιμ Γιουνγκ-ουν, τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, ότι πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά οι πρόσφατες απειλές των ΗΠΑ για χτυπήματα κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Πιονγιάνγκ και ότι είναι καιρός να διαπραγματευθεί η Βόρεια Κορέα για μία ολική ή μερική εγκατάλειψη του πυρηνικού της οπλοστασίου.
5. Κάνει γνωστό στον κινέζο επισκέπτη του, τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ο οποίος επισκέπτεται από χθες τις ΗΠΑ και φιλοξενείται στην έπαυλη του αμερικανού προέδρου Μαρ-αλ Λάργκο στη Φλώριντα, ότι εφεξής η Αμερική είναι έτοιμη να διευθετήσει μόνη της το θέμα της Βόρειας Κορέας, θέμα το οποίο βρίσκεται στη σημερινή ατζέντα των συνομιλιών Τραμπ-Τζινπίνγκ και ότι, σε γενικές γραμμές, ο Λευκός Οίκος δεν θα διστάσει να επέμβει στρατιωτικά εάν η Κίνα συνεχίσει να απειλεί τους γείτονές της στη θάλασσα της νότιας Κίνας και της Ιαπωνίας.
6. Καταδεικνύει στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα δεχθεί στο Κρεμλίνο τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, ότι, όποιες και εάν ήταν οι ρωσικές παρεμβάσεις υπέρ του Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και η πιθανή συνενοχή η οποία ευνόησε το Κρεμλίνο, ο νέος αμερικανός πρόεδρος δεν θα διστάσει να σταθεί απέναντι στον ρώσο ομόλογό του, ακόμα και με τη λήψη στρατιωτικών μέτρων.
7. Καθησυχάζει μία και καλή τους συμμάχους της Αμερικής, κυρίως της χώρες της Βαλτικής, τα μέλη του ΝΑΤΟ που φοβόντουσαν ότι ο Τραμπ θα διστάσει να τα υπερασπισθεί σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης. Παράλληλα δείχνει στα υπόλοιπα κράτη, αντίθετα με τις όποιες προσδοκίες, ότι αυτός είναι ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου.
8. Δείχνει στον αμερικανό λαό ότι, παρά το φιάσκο του Obamacare το οποίο δεν κατάφερε να καταργήσει παρά τις άπειρες προεκλογικές υποσχέσεις, δεν είναι ένας αδύναμος και διστακτικός πρόεδρος και ότι, παρά τους όποιους εναντίον του σαρκασμούς, εκείνος φόρεσε για τα καλά το κουστούμι του επικεφαλής του Λευκού Οίκου.
Από την πλευρά της, η τουρκική εφημερίδα Sabah στο κύριο άρθρο της θέτει το ερώτημα εάν με την απόφαση του να βομβαρδίσει τη Συρία, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μείνει στην Ιστορία ως ένας μεγάλος ηγέτης που έσωσε τον λαό της χώρας και αποκατέστησε τον ρόλο της Αμερικής στον κόσμο, ή θα μείνει ως ένας μικρός ηγέτης που ακολούθησε τα βήματα του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα. Θέτει το ερώτημα εάν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, θα μιλάει σκληρά αλλά δεν θα κάνει τίποτα, ή, όπως ισχυρίζεται, θα αποδείξει ότι έχει τις ηγετικές ικανότητες και το απαραίτητο κουράγιο να γράψει Ιστορία.
Στο κύριο άρθρο της η Sabah χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντική τη δήλωση που έκανε ο Τραμπ την επομένη της χρήσης χημικών από το καθεστώς Ασαντ και προσθέτει ότι για χρόνια οι «εχθροί του πολιτισμένου κόσμου», πίστευαν ότι ο Λευκός Οίκος ενδιαφερόταν περισσότερο για επικοινωνιακά τεχνάσματα παρά για την πολιτική. Με την κίνηση αυτή, όμως, η Sabah εκφράζει την άποψη ότι ο Τραμπ έδειξε ότι έχει το κουράγιο να αναγνωρίσει ότι μπορεί μέχρι σήμερα να έκανε λάθος στο θέμα της Συρίας και τώρα επανεξετάζει τη θέση του σε μία σειρά ζητήματα.
Εκφράζει την άποψη, επίσης, ότι τώρα ο αμερικανός πρόεδρος θα δεχθεί επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου τα οποία θα του χρεώσουν άγνοια και ηλιθιότητα. Η Sabah κάνει μάλιστα λόγο για VIP συμπεριφορά εκ μέρους κάποιων δημοσιογράφων στο παρελθόν οι οποίοι επαινούσαν μόνιμα τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος το 2009 κέρδισε μεν το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης απέτυχε όμως, κατά τη Sabah, να εφαρμόσει τις κόκκινες γραμμές της Αμερικής, ενθάρρυνε το καθεστώς Ασαντ, τους ιρανούς μαχητές και άλλους να διαπράξουν, όπως υποστηρίζει, περαιτέρω θηριωδίες.
Η τουρκική εφημερίδα καταθέτει την άποψη ότι η Ουάσινγκτον πάσχει από σοβαρή έλλειψη αξιοπιστίας λόγω της πολιτικής Ομπάμα να κατευνάσει το Ιράν, ερχόμενη σε αντίθεση με τους αμερικανούς συμμάχους στη Μέση Ανατολή ενώ έκανε και παραχωρήσεις στην Κίνα. Εξαιτίας της εξωτερικής πολιτικής που άσκησε ο Ομπάμα, σύμφωνα με το κύριο άρθρο της Sabah, όλα τα καταπιεστικά καθεστώτα ανά τον κόσμο πίστευαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν πλέον τη θέληση και το κύρος να πάρουν θέση και να τα κάνουν τα πληρώσουν εάν σκότωναν πολίτες με χημικά αέρια. Η αδυναμία του Ομπάμα, όπως υποστηρίζει η Sabah, να αναλάβει δράση το 2013 στην πρώτη επίθεση με χημικά, ήταν μία πράξη προδοσίας στην εμπιστοσύνη του κόσμου. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», λέει το αρχαίο γνωμικό. Εάν ο Τραμπ αποτύχει να κάνει τον Ασαντ να πληρώσει για όσα έχει κάνει, κανείς πλέον δεν θα θεωρεί την Ουάσινγκτον έναν σοβαρό παίχτη στη διεθνή σκακιέρα.
Κατά τη Sabah, η κυβέρνηση Τραμπ οφείλει να αναπτύξει μία ολοκληρωμένη πολιτική για τη Μέση Ανατολή να αποφύγει την πολιτική του προκατόχου του και να συνεργασθεί πιο στενά με τους συμμάχους και φίλους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή – συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας. Από τη Ράκα έως τη Δαμασκό και από τη Μάνμπιτζ έως τη Μοσούλη, ο μόνος τρόπος για να υπάρξει μία διαφορετική πολιτική είναι να γίνουν πραγματικές συζητήσεις με τους τοπικούς ηγέτες και να είναι ευπρόσδεκτη η βοήθειά τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και της δικτατορίας. Προτρέπει δε την τουρκική κυβέρνηση να σταθεί στο πλάι του προέδρου Τραμπ και να τον βοηθήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα, ώστε να διορθώσει το «χάος» που άφησε ο Ομπάμα.
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Nouvel
 Observateur / Sabah newsit

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3