-->

«Εξυπνο» εισιτήριο από Αύγουστο

 http://freshsnews.blogspot.com/2017/04/5-e3ypno-eisithrio-apo-aygoysto.html
Τον Αύγουστο, αντί του Ιουνίου, όπως είχε δηλώσει στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, θα τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΣΑ, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», το χρονοδιάγραμμα μετατίθεται εκ νέου και ό,τι υπολείπεται από το έργο χωρίζεται σε δύο «υποφάσεις». Η πρώτη φάση αφορά τα συστήματα έκδοσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και η δεύτερη τις υπολειπόμενες εργασίες, τη διασύνδεση με την τηλεματική, καθώς και τις εκκρεμότητες με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Συγκεκριμένα έως τις 31 Μαΐου, οπότε και θα έχει λήξει η πρώτη φάση, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούν τα ΑΜΕΚ (Αυτόματα Μηχανήματα Εκδοσης Καρτών) των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), των γραμμών 1, 2, 3 του μετρό, καθώς και ο εξοπλισμός σε 4 σταθμούς του προαστιακού. Παράλληλα, εντός της πρώτης φάσης των τελικών εργασιών περιλαμβάνεται και ο έλεγχος λειτουργικότητας των συσκευών πώλησης με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Η δεύτερη φάση, που θα λήξει στις 31 Ιουλίου, προβλέπει την ολοκλήρωση εργασιών για τον υπόλοιπο εξοπλισμό του προαστιακού, των λεωφορείων και του τραμ, τη διασύνδεση με την τηλεματική αλλά και τη δυνατότητα προσωποποίησης των καρτών. Σε ό,τι αφορά την έκδοση προσωποποιημένων καρτών, αυτή θα είναι εφικτή μόνον εφόσον δοθεί η σχετική γνωμοδότηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε σχέση με τη δήλωση του ΑΜΚΑ από τους επιβάτες. Το ζήτημα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα, παρά το γεγονός ότι πληροφορίες θέλουν ακόμη τον ΟΑΣΑ να προσανατολίζεται στη μη καταγραφή του ΑΜΚΑ πάνω στις μηνιαίες, τριμηνιαίες και ετήσιες κάρτες.

Στο πλαίσιο των εργασιών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, θα παραμείνει κλειστός απόψε από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη του ωραρίου ο σταθμός του μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Οι συρμοί θα διέρχονται από το συγκεκριμένο σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών θα λειτουργήσει προσωρινά, μετά τις 9 το βράδυ η ειδική λεωφορειακή γραμμή Χ3 «Στ. Δουκίσσης Πλακεντίας - Στ. Χαλάνδρι». Η αφετηρία της γραμμής Χ3 θα είναι στο χώρο έξω από το σταθμό Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στην αφετηρία της υφιστάμενης λεωφορειακής γραμμής 302. Η μετεπιβίβαση στον σταθμό «Χαλάνδρι» θα γίνεται εντός του χώρου αφετηριών του σταθμού στο τέρμα της γραμμής 404.
kathimerini


Έντυπη

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3