-->

Ισχυρός σεισμός στην Ιταλία

http://freshsnews.blogspot.com/2016/10/30-isxyros-seismos-stin-italia.html
Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με πολύ μικρό εστιακό βάθος, έπληξε το πρωί της Κυριακής την κεντρική Ιταλία, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολλά κτίρια σε διάφορες ιταλικές πόλεις έχουν καταρρεύσει.

Το USGS ανακοίνωσε πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ξανά στη Νόρτσια και 68 χλμ. ανατολικά -νοτιοανατολικά της Περούτζια. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το εστιακό βάθος είναι 1,5 χλμ ή 10 χλμ. καθώς το αμερικανικό ινστιτούτο έχει αναφέρει και τα δύο νούμερα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρόκειται για επιφανειακό σεισμό.
Όπώς και οι σεισμοί της περασμένης Τετάρτης, έτσι και ο σημερινός, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Ρώμη και βέβαια σε ολόκληρη την κεντρική Ιταλία.
Η πρώτη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία της χώρας είναι ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.
Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι πολλά κτίρια στη Νόρτσια, ανάμεσά τους και η Εκκλησία San Benedetto (Αγιος Βενέδικτος), καθώς επίσης και σε διάφορες άλλες πόλεις έχουν καταρρεύσει.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Twitter ο δημοσιογράφος της LaRepubblica, Antonello Guerrera «δήμαρχοι από διάφορες πόλεις λένε ότι η γη άνοιξε ξαφνικά στα δύο».Το θετικό είναι ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της Νόρτσια, του Βίσο και των γύρω περιοχών, είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους, από τα μέσα της εβδομάδας.
121
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης, όταν τρεις σεισμοί πάνω από 5R έπληξαν περιοχές κοντά στην Περούτζια, οι Ιταλοί σεισμολόγοι εξέφραζαν ανησυχία για πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρότερου σεισμού τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, από την πλευρά του, εκτίμησε τον σεισμό στα 6,5 Ρίχτερ, ενώ αναφέρει ότι αυτός ήταν ο 19ος αισθητός σεισμός που καταγράφεται στην Κεντρική Ιταλία τις τελευταίες 72 ώρες.

cnn

Συνολικές προβολές σελίδας

 

3