-->

Εφιαλτικά σενάρια: Αναβάθμιση του κινδύνου τρομοκρατικού πλήγματος στην Ελλάδα από τους ισλαμιστές


 http://freshsnews.blogspot.com/2016/03/26-efiasltika-senaria.html
Aνησυχία επικρατεί στις ελληνικές Αρχές καθώς στη βαθμίδα 2 αναβαθμίζουν το επίπεδο κινδύνου εκδήλωσης τρομοκρατικής ενέργειας από μέλη του ISIS στην Ελλάδα στελέχη μυστικών και αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών ευρωπαϊκών κρατών μια αύξηση του επιπέδου κινδύνου που συμβαίνει λόγων των κλειστών συνόρων και του ενδεχόμενου εγκλωβισμού μελών της οργάνωσης στη χώρα μας αλλά και την ασυνενοησία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των ευρωπαϊκών χωρών.

Άλλο ένα ζήτημα που απασχολεί είναι και η έλλειψη διασύνδεσης των ξεχωριστών βάσεων δεδομένων που διατηρούν Frontex, Europol, Ιnterpol: Εν ολίγοις επικρατεί ένα απίθανο "μπάχαλο" και "δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά"

Η ΕΕ αν και εξόπλισε και εφοδίασε μαζί με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της (Τουρκία,Κατάρ,Σ.Αραβία) τους ισλαμσιτές πάσης φύσεως στην Συρία (απο το ISIS, την Αλ Νούσρα και την Jaysh al-Islam, προς ανατροπή του προέδρου Μ.Άσαντ δεν προνόησαν ποτέ για την πιθανότητα ότι κάποια στιγμή πολλοί από αυτούς θα στραφούν κατά των χεριών που τους "τάιζαν".

Η Ελλάδα εξαιτίας των παιχνιδιών των Δυτικών βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς αποτελεί το "σταυροδρόμι" για τους ισλαμιστές για να περάσουν στην Ευρώπη.

Μια χώρα που έχει υποστεί οικονομική λεηλσία από την υποτιθέμενη "συμμαχική" Ευρώπη και τους υπόλοιπους διεθνείς τοκογλύφους και επιχειρήθηκε να αποκλειστεί στο περιθώριο καταδικαζόμενη να υποστεί αυτή τις συνέπειες της καταστροφικής δυτικής πολιτικής εγκλωβίζοντας μέσα στην επικράτειά της χιλιάδες προσφύγων-λαθρομεταναστών με το κλείσιμο των συνόρων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, μέχρι πρότινος η Ελλάδα βρισκόταν στο επίπεδο 1 στη σχετική ευρωπαϊκή έκθεση εκτίμησης κινδύνου, αλλά ανέβηκε «σκαλί» μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Οι ευρωπαϊκές μυστικές και αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες συνεχίζουν να αρκούνται σε διαπιστώσεις, διατηρώντας τον υπηρεσιακό «εγωισμό» και τα στεγανά στη διοχέτευση πληροφοριών σε αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε.

Ακόμη και μετά το δεύτερο αιματοκύλισμα στις Βρυξέλλες, τέσσερις μόλις μήνες μετά από αυτό του Παρισιού, οι βελγικές αρχές δεν έχουν ενημερώσει για τα στοιχεία των δραστών που έχουν ταυτοποιήσει ότι έδρασαν στην πρωτεύουσά τους και προς το παρόν δεν έχουν ζητήσει κάτι από τις αντίστοιχες ελληνικές, για την περίπτωση που και αυτοί είχαν διέλευση ή παραμονή στη χώρα μας.

«Με κλειστά τα ευρωπαικά σύνορα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εκδήλωση επιθέσεων σε στόχους ξένων συμφερόντων στη χώρα μας. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας τζιχαντιστής που έχει έρθει από τις εμπόλεμες ζώνες δεν μπορεί να σχηματίσει πυρήνα που θα ανοίξει πυρ σε κάποιο ξενοδοχείο ελληνικού νησιού, όπου έχουν καταλύσει ξένοι τουρίστες; Κανείς», δήλωναν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την ίδια περίοδο, είχαν προβεί στην εκτίμηση της απότομης έλευσης και εγκλωβισμού λαθρομεταναστών στη χώρα μας, κάτι που μεγέθυνε τον κίνδυνο δημιουργίας πυρήνων τζιχαντιστών και πιθανής εκδήλωσης αιματηρών επιθέσεων σε στόχους ξένων συμφερόντων ή σε ξενοδοχεία όπου καταλύουν αλλοδαποί τουρίστες.

Μετά το νέο αιματοκύλισμα στις Βρυξέλλες, τα ίδια στελέχη φοβούνται ακόμη περισσότερο τυχόν επικίνδυνες ζυμώσεις σε κέντρα φιλοξενίας και χώρους με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο. Μέχρι πρότινος στρατολογημένα μέλη του Ισλαμικού Κράτους είχαν βρει στη χώρα μας το... διάδρομο διέλευσης προς την Ευρώπη μέσω δουλεμπορικού διαύλου στο νησί της Λέρου.

Σήμερα, η πιθανότητα εγκλωβισμού κάποιου στρατολογημένου ή «απογοητευμένου» που είναι συμπαθούντας του ISIS προκαλεί κινδύνους δημιουργίας πυρήνα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει βάσιμη πληροφορία τέτοιου κινδύνου ή ένδειξη ριζοσπαστικοποίησης ανάλογου βαθμού, ωστόσο κρίνουν αναγκαία την ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου για την αύξηση των πιθανοτήτων πρόληψης και αποτροπής.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να προλάβουμε την έλευση ενός ακραίου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα, ο οποίος, εγκλωβισμένος εδώ, έχει αποφασίσει τη δημιουργία "πυρήνα" στο εσωτερικό μας στρατολογώντας πρόθυμα και θρησκευτικά φανατισμένα άτομα», δηλώνει στην εφημερίδα Αξιωματικός της Αστυνομίας.

Όλα αυτά όμως έρχονται να "κουμπώσουν" με έκθεση για την ισλαμική τρομοκρατία, που ολοκληρώθηκε την 1η Μαρτίου και την οποία αποκαλύπτει η «Καθημερινή» και επισημαίνει την ύπαρξη κενών στο «δίχτυ» ασφαλείας της ΕΕ.

Λίγες ημέρες πριν από την επίθεση στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι αναλυτές εντοπίζουν σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση πληροφοριών και απροθυμία συνεργασίας μεταξύ των κρατών- μελών.

Επιπλέον, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποκαλύπτουν στην εφημερίδα ότι τόσο οι βελγικές, όσο και οι τουρκικές διωκτικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί από μυστικές υπηρεσίες «τρίτων» χωρών για τις επικείμενες επιθέσεις αυτοκτονίας στο έδαφός τους, δίχως όμως- όπως αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο- να μπορέσουν να τις αποτρέψουν.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, οι παραλείψεις που εντοπίζονται ακόμη στον έλεγχο και τη δακτυλοσκόπηση αλλοδαπών στα σημεία εισόδου στη χώρα αξιολογούνται ως κενά στην αντιτρομοκρατική «ομπρέλα» της ΕΕ. «Σε ορισμένα hotspots εξακολουθούν να μην εφαρμόζονται έλεγχοι ασφαλείας», επισημαίνεται στην έκθεση με έντονα γράμματα.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επισημαίνεται ότι δύο από τα πέντε hotspots είναι πλήρως λειτουργικά, συνεχίζουν να καταγράφονται ελλείψεις στην καταχώρηση δακτυλικών αποτυπωμάτων στο σύστημα Eurodac, ενώ τονίζεται ότι «δεν γίνονται έλεγχοι ασφαλείας στα σημεία εισόδου».

Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει εκπαίδευση αστυνομικών σε θέματα αντιμετώπισης φαινομένων ριζοσπαστικοποίησης και εξτρεμισμού.

Στην έκθεση ακόμη επισημαίνεται η ανάγκη διασύνδεσης των ξεχωριστών βάσεων δεδομένων που διατηρούν Frontex, Europol, Ιnterpol και με τα στοιχεία υπόπτων για τρομοκρατία. Οπως αναφέρεται ως παράδειγμα, ενώ στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους έχουν ενταχθεί πάνω από 5.000 πολίτες, στη βάση δεδομένων της Europol υπάρχουν 2.786 ύποπτοι και στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών μόλις 1.473.

Επίσης αποκαλύπτεται ότι πέρυσι μόλις πέντε χώρες μοιράστηκαν πληροφορίες για δράση τζιχαντιστών στη βάση δεδομένων της Europol.


- See more at: http://www.pronews.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3