-->

Le Figaro: Η Ελλάδα μπαίνει σε καραντίνα, απειλείται ο τουρισμός

Μεγαλώνει η πίεση προς την Ελλάδα για τον τρόπο που διαχειρίζεται το μεταναστευτικό. Η χώρα μας έλαβε προειδοποίηση ότι αν σε τρεις μήνες δεν ελέγξει τα σύνορά της θα αποχωρήσει από τη ζώνη Σένγκεν. Ο ξένος Τύπος παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις και καταγράφει τις δραματικές συνέπεις που θα έχει για την Ελλάδα ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων.

Η γαλλική Le Figaro, με τίτλο «Ελλάδα: Η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πίεση», προειδοποιεί ότι η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο αν κλείσουν τα σύνορα και παγιδευτούν εδώ οι μετανάστες.

Γράφει αναλυτικά:

«Η Κομισιόν προειδοποίησε την Ελλάδα ότι "παραμέλησε σοβαρά τις υποχρεώσεις της" στον τρόπο διαχείρισης των συνόρων της και της επέβαλε να πάρει δραστικά μέτρα εντός των επόμενων τριών μηνών. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα παραμένει στη ζώνη Σένγκεν προσωρινά, αλλά ο ορίζοντας αρχίζει να γίνεται απειλητικός για την τουριστική περίοδο που έρχεται.

Η Κομισιόν και ο Γιούνκερ έστειλαν και στις άλλες πρωτεύουσες μια μυστική έκθεση, στην οποία περιγράφουν τι παραμέλησε η Ελλάδα στο ζήτημα των προσφύγων. Είναι η αρχή μιας διαδικασίας η οποία μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο των συνόρων γύρω από την Ελλάδα, από τον ερχόμενο Μάιο. Το δεύτερο βήμα θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, όταν οι 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν θα επικυρώσουν το σχέδιο της Κομισιόν.

Η Αθήνα θα πρέπει στους επόμενους τρεις μήνες να ελέγξει τα θαλάσσια σύνορά της, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε περίπτωση αποτυχίας, μια Σύνοδος Κορυφής θα μπορούσε να δώσει το πράσινο φως για το κλείσιμο των συνόρων, διάρκειας έξι μηνών, που θα μπορεί να ανανεωθεί δύο φορές.

Η Ελλάδα δεν θα εξαιρεθεί, ούτε θα αποβληθεί από τη ζώνη Σένγκεν, ισχυρίζονται στις Βρυξέλλες, αφού αυτή η προσωρινή "καραντίνα" προβλέπεται από τον κώδικα Σένγκεν. Οι έλεγχοι εξόδου θα εφαρμόζονται στα λιμάνια και στα αεροδρόμια, αφού η Ελλάδα δεν έχει χερσαία σύνορα με τις υπόλοιπες χώρες της ζώνης Σένγκεν. Αλλά η πίεση ανεβαίνει για την Ελλάδα, η οποία έχει τον τουρισμό ως πρώτη του βιομηχανία».

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3