-->

Ο Μουζάλας βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς: «Θα μας διώξουν από την Σένγκεν!»

Με τις φωνές στην Ευρώπη για έξοδο της Ελλάδας
από τη ζώνη Σένγκεν να πληθαίνουν, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι θα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Ο Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», εξέφρασε την ανησυχία του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν, λέγοντας ότι «γίνεται ορατό τέτοιο ενδεχόμενο» στον απόηχο του τελεσιγράφου της Ένωσης προς την Αθήνα.

Τετ α τετ με τους πολιτικούς αρχηγούς
«Δεν μπορώ να σας πω αν υπάρχει πιθανότητα επιβολής αποκλεισμού των συνόρων, αλλά η κυβέρνησή μας πρέπει να δρα σαν να υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό. Αυτό που εγγυώμαι είναι ότι παλεύουμε για να φύγει από το τραπέζι αυτή η συζήτηση. Γίνεται ορατό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πίσω από το τραπέζι ακούγονται τέτοια πράγματα και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Προσπαθώ να πω ότι, φοβόμαστε ή δεν φοβόμαστε, πρέπει συσπειρωμένα να το αντιμετωπίσουμε και αυτό θα κάνουμε με τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα παλέψουμε τέτοιες προτάσεις, που δεν είναι επίσημες προτάσεις, ώστε να φύγουν από το τραπέζι» τόνισε ο κ. Μουζάλας, ζητώντας συσπείρωση όλων των πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. 

Οι συναντήσεις με Μητσοτάκη, Γεννηματά και Θεοδωράκη
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη (τη Δευτέρα στις 11.30), ο οποίος ζήτησε ενημέρωση, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. 

«Είναι λάθος που μας ζητάνε να μειώσουμε εμείς τις ροές»
«Είναι λάθος που μας ζητάνε να μειώσουμε εμείς τις ροές» είπε σχολιάζοντας την προειδοποίηση της Κομισιόν. «Βγήκε η Frontex την ίδια μέρα και είπε ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορά της και δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι παραπάνω. Θα παλέψω να μη χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι μια ανοησία, πρέπει να είμαι και προσεκτικός, μια "λάθος εκτίμηση", που λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τις ροές. Εμείς δεν είμαστε συνεπείς στο να ολοκληρώσουμε τα hotspots, θα γίνει όμως αυτό» τόνισε. 

«Εχουμε καθυστερήσει στα hotspots»
Ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει στη δημιουργία των hotspots.«Υπάρχει μία αλήθεια, το ότι έχουμε καθυστέρηση στα hotspots, αυτό μερικώς είναι ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Έχουμε τελειωμένο το κέντρο της Μυτιλήνης και μέχρι 10-15 Φλεβάρη θα είναι σε Σάμο, Χίο και Λέρο. Το πέμπτο είναι στην Κω, υπάρχει η γνωστή εμπλοκή εκεί, το έχουμε πει στην Κομισιόν και δεν θα είναι πρόβλημα αυτό»

Πηγή: iefimerida.gr 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3