-->

Μίχαλος εναντίον Κορκίδη -Πόλεμος για τις εργοδοτικές εισφορές

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/01/8-mihalos-enantion-korkidi-polemos-gia-tis-ergodotikes-eisfores.html
Αντίθετος στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών είναι ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος κατηγορεί δημόσια τους άλλους προέδρους των κοινωνικών φορέων.
Υπενθυμίζεται ότι το ΕΒΕΑ δεν εκλήθη στη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά μόνο οι πρόεδροι των τεσσάρων εργοδοτικών φορέων. Την ίδια ώρα ο κ. Μίχαλος έχει καταθέσει μελέτη για το Ασφαλιστικό και τη βιωσιμότητά του, σύμφωνα με την οποία η λύση μπορεί να βρεθεί με συνολικό ανασχεδιασμό.
Η διαφωνία του Μίχαλου σε έντονους τόνους
Ο κ. Μίχαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπενθύμισε την άρνηση σε ένα τέτοιο μέτρο που είχαν εκφράσει πρόσφατα ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και ΓΣΕΒΕΕ, είπε ότι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό είναι σε τελείως λανθασμένη κατεύθυνση και τόνισε ότι τέτοιου είδους μέτρα είναι αποσπασματικά.  Οι επιπτώσεις στην αγορά από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, ενώ δεν θα δώσουν και λύση στο πρόβλημα, υποστήριξε. 
Σημείωσε δε ότι πολύ πρόσφατα ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο απέρριψε την πρόταση της ελληνικής πλευράς για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, λέγοντας ότι δεν βοηθάει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Πρόσθεσε δε πως οι υπόλοιποι συνάδελφοι (που πήγαν στιο Μαξίμου) είχαν αρνητική στάση απέναντι στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών στο παρελθόν.
Στη συνέχεια υπήρξε και αντιπαράθεση ανάμεσα στους κκ. Μίχαλο και Κορκίδη, οι οποίοι μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ενδεικτικό μάλιστα του κλίματος έντασης που υπήρχε είναι πως ο κ. Μίχαλος απευθυνόταν στον κ. Κορκίδη στον πληθυντικό, ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ του μιλούσε στον ενικό με φιλική διάθεση. 
Μίχαλος: Να απαντήσει ο κ. Κορκίδης με ποια λογική πήγε στη συνάντηση στο Μαξίμου
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει κάποιο παζάρι μεταξύ κυβέρνησης και εργοδοτών, ο κ.Μίχαλος είπε πως «θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Κορκίδης με ποια λογική πήγε στη συνάντηση στο Μαξίμου. Τόσο ο κ. Κορκίδης όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι είχαν αρνητική στάση απέναντι στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Το ΕΒΕΑ κατέθεσε ολοκληρωμένη έρευνα και πρόταση για την αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού».
Κορκίδης: Δεν κάνουμε κομματικές αντιπαραθέσεις για το Ασφαλιστικό

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κορκίδης υποστήριξε πως στο Μέγαρο Μαξίμου πήγαν γιατί τους κάλεσαν και τόνισε: «Το νέο Ασφαλιστικό είναι γραμμένο σε λευκό χαρτί με άλλη φιλοσοφία και σε άλλη λογική και πρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις. Δεν μπορεί εμείς οι κοινωνικοί εταίροι να γυρίσουμε την πλάτη σε ένα μείζον θέμα, όταν στη Βουλή συμφωνούν για ήσσονος σημασίας θέματα. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα χατίρι σε κανένα κόμμα για τόσο σοβαρά θέματα και να κάνουμε κομματικές αντιπαραθέσεις για το Ασφαλιστικό».
Ο κ. Μίχαλος απάντησε: «Κύριε Κορκίδη, δεν κάνουμε το χατίρι σε κανένα κόμμα». Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ συνέχισε, λέγοντας πως δέχθηκε πιέσεις για τη στάση του στη συνάντηση. «Σας το λέω επειδή χθες δέχθηκα τηλέφωνα από κάποιους ότι "καλά εσύ, Νέα Δημοκρατία, πας και συζητάς το Ασφαλιστικό και βάζεις πλάτη;", γι' αυτό σας το λέω και επειδή από τέτοια τηλέφωνα δεν χαμπαριάζω και μπορεί να δεχθήκατε κι εσείς κάποια τηλέφωνα».
 Αδωνις: «Δυστυχώς την πάτησαν οι κύριοι Κορκίδης, Φέσσας και Ανδρεάδης» 
«Δυστυχώς την πάτησαν οι κύριοι Κορκίδης, Φέσσας και Ανδρεάδης» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για «παράδοση αμαχητί» σε μια κυβέρνηση που αυξάνει τους φόρους. Συγκεκριμένα, ο «γαλάζιος» βουλευτής χαρακτήρισε λάθος των εργοδοτικών οργανώσεων τη χθεσινή συμφωνία των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό, κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ως προς την προσωρινή και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις αύξηση των εργοδοτικών εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις.
Αντιθέτως ο κ. Γεωργιάδης επαίνεσε τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλο, που διαφώνησε με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, καταθέτοντας περαιτέρω πλαίσιο προτάσεων για «την οριστική επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος»
Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Καταστροφή για τις ΜμΕ η αύξηση των εισφορών
Η λύση του ασφαλιστικού δεν έρχεται μέσα από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών λέει πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά «τι μπορεί να σημαίνει όμως αυτή η εξέλιξη για την πολύπαθη κατηγορία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων; Με μία λέξη, καταστροφή. Έστω και 1% να αυξηθούν οι εισφορές για μία μικρή επιχείρηση, αυξάνεται αμέσως το κόστος λειτουργίας της.»
Αντίθετη στην αύξηση εισφορών και η ΓΣΕΕ
Η αύξηση των εισφορών βρίσκει αντίθετη και τη ΓΣΕΕ. Μάλιστα η ΓΣΕΕ έσπευσε από τους πρώτους να καταγγείλει «σφαγή» και «λεηλασία», που προκύπτει από την κυβερνητική πρόταση. Ωστόσο και η ΓΣΕΕ απουσίαζε από το διάλογο, κάτι που έσπευσε να σχολιάσει η Λαϊκή Ενότητα πως«ο πρωθυπουργός δεν θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των συνδικάτων, γιατί διαφωνούν με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ξεπερνά κάθε όριο δημοκρατικής δεοντολογίας και προοιωνίζει τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο αυτή θα αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιστάσεις».


Πηγή:   http://www.iefimerida.gr 

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3