-->

Bίντεο: Δείτε την καταστροφική δεύτερη προσγείωση του πυραύλου SpaceX

 http://freshsnews.blogspot.com/2016/01/18-deite-tin-katastofiki-deuteri-prosgeiosi-tou-puraulou-spacex.html

Παρά το ότι η πρώτη του προσπάθεια στην κάθετη προσγείωση ήταν επιτυχημένη για τον πύραυλο SpaceX, η δεύτερη αποτέλεσε μια απόλυτη καταστροφή, καθώς ο πύραυλος καταστράφηκε ολοκληρωτικά

Το πρόγραμμα του πυραύλου SpaceX είναι ίσως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εν εξελίξει σε όλο τον κόσμο, καθώς αφορά την πτήση ενός πυραύλου στο διάστημα και την επιστροφή του ολόκληρο πίσω στην Γη και μάλιστα με δυνατότητα να προσγειωθεί.

Το δύσκολο αυτό εγχείρημα έχει περάσει από πολύ δύσκολα στάδια, όμως στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 υπήρξε η πρώτη επιτυχία του προγράμματος, καθώς ο πύραυλος όχι μόνο έθεσε σε τροχιά κάποιους δορυφόρους, αλλά επέστρεψε στην Γη και προσγειώθηκε με επιτυχία σε κάθετη θέση, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Το πολυαναμενόμενο επόμενο βήμα όμως δεν πήγε καθόλου καλά. Ο πύραυλος της εταιρίας εκτοξεύθηκε και πάλι πριν λίγες ημέρες, όμως η επιστροφή του στην Γη δεν έγινε με την επιτυχία που είχε η προηγούμενη προσπάθεια. Το πλάνο σ' αυτή την αποστολή ήταν να προσγειωθεί σε μία πλατφόρμα στην μέση της θάλασσας. Όμως όπως βλέπουμε από τις εικόνες που κατέγραψε ο CEO της εταιρία Elon Musk τα πράγματα πήγαν εντελώς στραβά.

Σε πρώτη φάση βέβαια, ο πύραυλος φαίνεται να καταφέρνει να προσγειώνεται κάθετα με επιτυχία. Στην συνέχεια όμως κάτι πάει στραβά και αρχίζει να γέρνει προς το πλάι, πέφτοντας επάνω στην πλατφόρμα ενώ παράλληλα τυλίγεται στις φλόγες. Όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της εταιρίας, το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα από τα «πόδια» που είχαν σκοπό να κρατούν τον πύραυλο όρθιο, το οποίο δεν κλείδωσε στην θέση του με αποτέλεσμα να καταρεύσει όλη η κατασκευή.

Παρά την αστοχία όμως, το πρόγραμμα του SpaceX δεν φαίνεται να σταματά, καθώς όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές ότι τελικά θα μπορέσει να υπάρξει ένας αξιόπιστος πύραυλος που θα μπορεί να πηγαίνει στο διάστημα και να επιστρέφει ώστε να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Κάτι που θα μειώσει σημαντικά το κόστος αποστολής δορυφόρων ή αποστολών στον Διαστημικό Σταθμό, βάζοντας ακόμα περισσότερες χώρες στο διαστημικό παιχνίδι.



http://www.protothema.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3