-->

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΕΚΛΟΓΕΣ: Πρώτος ο Μεϊμαράκης (39,5%), δεύτερος ο Μητσοτάκης (28,3%)

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/12/395-283ND.htmlUPD: Τα επίσημα ποσοστά των υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, περίπου στο 85% των εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.
Στα 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα οι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές συγκέντρωσαν τα ακόλουθα ποσοστά:
  • Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 39,51%
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,27%
  • Απόστολος Τσιτζικώστας: 21,15%
  • Αδωνις Γεωργιάδης: 11,07%
Από τα εκλογικά τμήματα που απομένουν να καταμετρηθούν, η πλειοψηφία τους είναι στην Αττική.
Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Μεγάλη νίκη του Ευ.Μειμαράκη στον πρώτο γύρο των εκλογών στη ΝΔ.  Στο 50% των καταμετρημένων ψήφων ο Ευ. Μεϊμαράκης λαμβάνει το 40%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 30%, ο Απ. Τζιτζικώστας το 19% κι ο Αδ.  Γεωργιάδης το 11%. Οι βαρώνοι του κόμματος, με πρώτο τον ανηψιό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, απέτρεψαν μία ανατροπή στη συνέχεια – επετηρίδα των ηγεσιών του κόμματος. Ο Απ.Τζιτζικώστας, δεν πήρε όσους ευελπιστούσε να πάρει στη Β.Ελλάδα, η οποία είναι…Καραμανλικότερη του Καραμανλή…Ο Αδ. Γεωργιάδης, θα στηρίξει Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο του Ιανουαρίου, ενώ ο Απ.Τζιτζικώστας θα δώσει “γραμμή” ψήφου κατά συνείδηση.
Εντυπωσιακή η συμμετοχή στις εκλογές, που ξεπέρασε τις 400.000 άτομα!
«Σήμερα 400,000 πολίτες πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.
H συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία» ανέφερε στην δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης όταν είχε ξεκαθαρίσει η σειρά της εκλογής και πρόσθεσε: «Σήμερα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ενώθηκαν με πολλές  χιλιάδες νέους φίλους του κόμματος μας… Η σιωπηλή πλειοψηφία δεν είναι πλέον σιωπηλή. Πολίτες κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά στις ουρές και έστειλαν πολλαπλά μηνύματα. Έστειλαν μήνυμα να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.  Να προχωρήσουμε σε Δημιουργική Ανανέωση.  Να γίνουμε το ταχύτερο αξιόπιστη κυβερνητική λύση».
Προδιαγράφοντας πως θα κινηθεί στον δεύτερο γύρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος και έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα: «Οι πολίτες όμως έστειλαν ισχυρό μήνυμα ενάντια στην ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα, την οικονομία σε καταστροφή, την κοινωνία σε μαζική ανεργία και φτωχοποίηση. Ο κ. Τσίπρας σήμερα κατάλαβε ότι η Ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται άλλο τα ψέματα και την αναξιοπιστία του. Tο ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης, για το οποίο αγωνίστηκα μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, θα επιβεβαιωθεί και θα είναι νικηφόρο στις 10 Ιανουαρίου. Γιατί στις 10 Ιανουαρίου είναι μια άλλη εκλογή.
Απευθύνομαι προσωπικά σε όλους τους 400,000 πολίτες που προσήλθατε σήμερα στις κάλπες, ανεξάρτητα από το ποιόν τιμήσατε με την ψήφο σας. Σας καλώ στις 10 Ιανουαρίου να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα εποχή στη Νέα Δημοκρατία με δημιουργική ανανέωση, ενότητα και αξιοκρατία.
Στις 11 Ιανουαρίου θα ξημερώσει μια νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα».
Στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη παρότι γνωρίζουν τις δυσκολίες θεωρούν ότι η δυναμική είναι πλέον μαζί του και για αυτό σε κάθε περίπτωση θα πάει στον δεύτερο γύρο όπου κι αν κλείσει τελικά η διαφορά.
Τα ξημερώματα και αφού είχε ξεκαθαρίσει ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη αποχώρησε από το εκλογικό του κέντρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος δήλωσε: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει τέλος στην κατηφόρα που ζει η χώρα μας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα».
Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους 400.000 ψηφοφόρους που έστειλαν μήνυμα  ότι «η ΝΔ είναι ισχυρή και είναι εδώ». Ακολούθως συνεχάρη τον «Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη που μέσα από αυτό τον αγώνα βγάλαμε ενισχυμένη τη ΝΔ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους που πίστεψαν στην δύναμη της αλλαγής και έδωσαν την μάχη σε αντίξοες συνθήκες».
Αντίθετα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρότι πρώτος δεν έκανε δήλωση αφού περιμένει να φανεί η τελική διαφορά. Δήλωση δεν έκανε και ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης.


ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και το κλίμα στα γραφεία των υποψηφίων δείχνουν ότι ο Ευ. Μεϊμαράκης είναι μακράν πρώτος στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στη ΝΔ.  Δεύτερος, κατά πάσα πιθανότηταο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τρίτος, είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας και τέταρτος ο Άδωνις Γεωργιάδης, αν και η τρίτη θέση “παίζεται”
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας κέρδισε πολλούς πόντους στην Βόρεια Ελλάδα αλλά στις υπόλοιπες περιοχές υπολείπεται σημαντικά των Μειμαράκη – Μητσοτάκη. Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχουν ενσωματωθεί στα αποτελέσματα εκείνα της Αττικής και αυτό σημαίνει ότι το “δίδυμο” Μειμαράκη – Μητσοτάκη θα ενισχυθεί περισσότερο, όπως και ο Άδωνις.
Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν τα εξής: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο 30%. Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που λέγεται και γράφεται. Πάμε στο Β´ γύρο και θα κερδίσουμε τη ΝΔ”.
Εκτίμηση αποτελέσματος
Ευάγγελος  Μειμαράκης: 41-42%
Κυριάκος Μητσοτάκης: 25-26%
Απόστολος Τζιτζικώστας: 22-23%
Άδωνις Γεωργιάδης: 9-10%

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πέρα από κάθε προσδοκία, οι Νεοδημοκράτες, κατά χιλιάδες προσέρχονται στις κομματικές κάλπες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης οι κάλπες αντί για τις επτά το απόγευμα θα κλείσουν μία ώρα αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις οκτώ, ενώ το αποτέλεσμα αναμένεται ότι θα γίνει γνωστό γύρω στις έντεκα το βράδυ. Περί τις 2 το μεσημέρι, η εικόνα που είχαν οι επιτελείς της Συγγρού, ήταν ότι στις κάλπες είχαν προσέλθει 190.000 άτομα. Ο αριθμός των 250.000 ψηφοφόρων θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεπεραστεί, ενώ δεν αποκλείεται η συμμετοχή να ξεπεράσει και τις 300.000…

Ο ΕΥ.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ
“Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για τη ΝΔ, για την ίδια τη δημοκρατία. Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ομεγάλος νικητής είναι η ΝΔ που με αισιοδοξία θα προχωρήσει για το μέλλον να κατακτήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτικών και να είναι κυρίαρχη δύναμη στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου” δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στο ΕΒΕΑ για να ψηφίσει.
Δείτε το Βίντεο:

Ο ΑΠ.ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ
Τζιτζικώστας: Σήμερα γυρίζουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία“Σήμερα γυρίζουμε σελίδα” δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος ψήφισε στις 10:00 το πρωί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. “Τα μηνύματα που έρχονται από όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής”, ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: “Οι Νεοδημοκράτες και οι φίλοι της ΝΔ πήραν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε για ένα κόμμα ανοικτό, σύγχρονο, δημοκρατικό. Για μία παράταξη σύγχρονη, ευρωπαϊκή που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει την χώρα από την σημερινή κυβέρνηση.
Ο ΚΥΡ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
“Σήμερα είναι ημέρα γιορτής”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ψήφισε στην Κηφισιά. “Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη και ανανεωμένη”, πρόσθεσε. “Καλώ τους πολίτες να κάνουν τον κόπο να προσέλθουν. Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την παράταξη αλλά συνολικά για τον τόπο ο οποίος χρειάζεται μια ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη και θα την έχει”. “Η επόμενη μέρα θα βρει ενωμένη την παράταξη με τη δύναμη των πολιτών. Το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη Νέα Δημοκρατία”, σημείωσε.
Ο Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
“Αύριο ενωμένοι και ισχυροί θα φτιάξουμε την παράταξη που ονειρευόμαστε”, δήλωσε από το Περιστέρι όπου προσήλθε να ψηφίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, σύμφωνα με το skai.gr.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην “πολύ μεγάλη” συμμετοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι η ανταπόκριση των ψηφοφόρων “ξεπερνά κάθε προσδοκία”. Και αυτό σημαίνει πως “ο κόσμος αγκαλιάζει την προσπάθειά μας” να φτιάξουμε μια μεγάλη κεντροδεξιά δύναμη που θα “βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων”.

http://www.bankwars.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 

3