-->

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/12/10-ti-problepei-nomosxedio-gia-symfono-symbiosis-omofylofilon-zeygarion.htmlΣε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης  που προβλέπει σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Πλήρης πρόσβαση σε όλα τα περιουσιακά και κληρονομικά δικαιώματα του συντρόφου τους θα έχουν τα ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο δεν τους δίνεται το δικαίωμα γάμου ή κοινής υιοθεσίας παιδιού.
Για να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης τα ετερόφυλα αλλά και ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να προσέρχονται σε έναν συμβολαιογράφο συνάπτοντας τη συμφωνία με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου. Για τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης απαιτείται πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα.

Με το νομοσχέδιο τροποποιείται ο ισχύων νόμος, επτά χρόνια μετά την ψήφισή του, για τα ετερόφυλα ζευγάρια, ενώ η κατάρτισή του κρίθηκε αναγκαία μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διότι δεν επέτρεπε τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να πάρουν μέρος, λόγω της σπουδαιότητας του νομοσχεδίου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο:
Error loading data

31233914 | | chrome 46.0.2490.86 | 1449770130
http://tvxs.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 

3