-->

Βοήθεια από τους εταίρους ζητά η Γαλλία-«Θα τσακίσουμε τους τζιχαντιστές»

http://freshsnews.blogspot.com/2015/11/17-olant-etairoi.html



Διάταξη της ευρωπαϊκής συνθήκης για συνδρομή άλλων ευρωπαϊκών χωρών ενεργοποιεί για πρώτη φορά η Γαλλία, ζητώντας στήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, την ώρα που συνεχίζονται οι επιδρομές στη Συρία, αλλά και οι αστυνομικές έφοδοι σε γαλλικό έδαφος.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα μπορούσαν να συνδράμουν συμμετέχοντας στις επιχειρήσεις της Γαλλίας στη Συρία ή το Ιράκ, ή συνδράμοντας σε άλλες επιχειρήσεις ώστε να επωμιστούν και εκείνες το βάρος.

«Η Γαλλία δεν μπορεί να δράσει μόνης της» φέρεται να δήλωσε ο Λε Ντριάν σε ομολόγους του, κατά την διάρκεια συνόδου στις Βρυξέλλες.

Η Γαλλία είναι το πρώτο κράτος που ενεργοποιεί το άρθρο 42-7 της Συνθήκης της ΕΕ, που απαιτεί από όλα τα κράτη να προσφέρουν βοήθεια σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, όταν μια χώρα δέχεται ένοπλη επίθεση στο έδαφός της.

Νέες επιδρομές στη Συρία-«Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος»
Χθες το βράδυ, η Γαλλία πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιδρομές, χτυπώντας το προπύργιο των ισλαμιστών, τη Ράκα, στη βόρεια Συρία. Εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού δήλωσε στο Reuters ότι στόχος ήταν ένα κέντρο διοίκησης και ένα κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών.

Στις επιδρομές συμμετείχαν 10 μαχητικά τα οποία απογειώθηκαν από την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε εκφράσει την αποφασιστικότητα της γαλλικής κυβέρνησης όχι μόνο να περιορίσει, αλλά να καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος.

Κατά τη διάρκεια της ιστορικής κοινής συνεδρίασης της Βουλής και της Γερουσίας, στις Βερσαλλίες, ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι το Παρίσι θα εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και ότι την Πέμπτη θα καταπλεύσει στη Μεσόγειο ένα αεροπλανοφόρο για την καλύτερη οργάνωση των επιδρομών.

«Αυτοί που πραγματοποίησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα κάμψουν την αποφασιστικότητα της Γαλλίας. Δεν θα περιορίσουμε απλώς το Ισλαμικό Κράτος, θα το καταστρέψουμε» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι που βρίσκεται στο Παρίσι για συνομιλίες με τον Ολάντ, χαρακτήρισε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «ψυχοπαθή τέρατα» και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Γαλλίας.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το κυνήγι των τζιχαντιστών. Οι γαλλικές αρχές προχώρησαν σε άλλες 128 εφόδους χθες το βράδυ στο εσωτερικό της χώρας. Είχαν προηγηθεί 168 έφοδοι σε διάφορες πόλεις όπου εντοπίστηκαν ολόκληρα οπλοστάσια, ενώ πραγματοποιήθηκαν 23 συλλήψεις.

Σήμερα εντοπίστηκε στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, αυτοκίνητο με βελγικές πινακίδες που πιθανώς χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες κατά την προετοιμασία των επιθέσεων.

http://www.ethnos.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3