-->

30.000 στους δρόμους - Η πιο μεγάλη διαδήλωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ

http://freshsnews.blogspot.com/2015/11/12xekinisan-oi-apergiakes-sugedroseis-kleisto-to-kedro-tis-athinas.html

Τρεις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε εξέλιξη στο κέντρο: Στη Βουλή ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - Περίπου 15.000 διαδηλωτές του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στο Σύνταγμα - Εκτιμήσεις για 10.000 διαδηλωτές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς από το Μουσείο

Περίπου 30.000 διαδηλωτές βρίσκονται σήμερα στους δρόμους σε τρεις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, στην πρώτη γενική απεργία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.



Πρώτοι, λίγο μετά τις 11:15, έξω από τη Βουλή έφτασαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που παρατάχθηκαν επί της λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη αφού πραγματοποίησαν πορεία από την Ομόνοια. Η εκτίμηση των διοργανωτών της συγκέντρωσης κάνει λόγο για 15.000 διαδηλωτές οι οποίοι λίγο πριν τις 12:30 ξεκίνησαν να αποχωρούν προς τους στήλους  του Ολυμπίου Διός.

Λίγα λεπτά μετά τις 12 ξεκίνησε και η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μετά την προσυγκέντρωση των διαδηλωτών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην κεφαλή της πορείας, μάλιστα, ορισμένοι διαδηλωτές έβαλαν ένα... φέρετρο στο οποίο είχαν αναγράψει «βιοτεχνία, μηχανουργία, ελ. επαγγέλματα».



Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην πορεία των δύο μεγάλων ομοσπονδιών μετέχουν περίπου 5.000 διαδηλωτές.

Σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς η τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπές της κυκλοφορίας για να περάσουν οι διαδηλωτές που κατευθύνονται στη Βουλή.

Στο Μουσεί είναι το σημείο προσυγκέντρωσης των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Η πορεία από την Πατησίων ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 με τις εκτιμήσεις να μιλούν για περίπου 10.000 διαδηλωτές.



Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας έδωσε το «παρών» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος στη δήλωσή του τόνισε την ανάγκη για ένα «πιο δυναμικό ξεκίνημα της λαϊκής πάλης».







 








«Απο σήμερα μπορεί να γίνει ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα της λαϊκής πάλης. Κάθε τόπος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης διεκδικητικού αγώνα και αλληλεγγύης. Οι εστίες αντίστασης που θα δημιουργούνται καθημερινά μπορούν να συνενώνονται σε κλασικό τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο μαζί με όλο το υπόλοιπο εργατικό κίνημα. Με λαϊκή συμμαχία με πάλη και αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και στο καπιταλισμό. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε επιβάλουμε ανατροπές, ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία για το καλό του λαού μας» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.



Παρούσα στη διαδήλωση και η Ελένη Γερασιμίδου



Στην πλατεία Κλαυθμώνος τα πρώτα πανό τοποθετήθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί και σχεδόν μετά από τρεις ώρες οι διαδηλωτές κατέβηκαν στην οδο Σταδίου προκειμένου από εκεί να κατευθυνθούν στη Βουλή.














Και ο ΣΥΡΙΖΑ απεργεί ενάντια στον εαυτό του
Την ίδια ώρα αιχμηρά σχόλια εξακολουθεί να προκαλεί η παράδοξη προσέγγιση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο καταγγέλλει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ζητά συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη στάση αυτή με το δίπτυχο «πιέζουμε την Κυβέρνηση να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις - αντιστεκόμαστε στα μνημόνια και τους δανειστές».

«Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας,  αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους. Σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ δικαιολόγησε πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δηλώνοντας πως η απεργία γίνεται υπέρ των δικαιωμάτων των ανθρώπων που θίγονται από τα μέτρα και πως η δύναμη του λαού είναι δύναμη στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης. «Εφαρμόζουμε μία συμφωνία με μέτρα που θεωρούμε άδικα. Πλήττονται πολίτες, οι οποίοι αντιδρούν. Δεν υιοθετήσαμε όλα τα μέτρα που υπογράψαμε», επανέλαβε η κυρία Γεροβασίλη.


http://www.protothema.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3