Δωρεάν προφυλακτικά αλλά και οδηγίες για τον «σωστό» χρόνο της άμβλωσης περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, η διάλεξη που προ ημερών πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης.
Το απίστευτο περιστατικό, που καταδεικνύει το όραμα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τα σύγχρονα ελληνικά σχολεία, έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» κατόπιν καταγγελιών εξοργισμένων γονέων αλλά και του εφημέριου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιούπολης πατέρα Κωνσταντίνου Πετάση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εβδομαδιαίας εφημερίδας, μάλιστα, όλα τα παραπάνω έλαβαν χώρα με τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Πανταζόπουλου, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει υπάρξει υποψήφιος δήμαρχος της πόλης με ανεξάρτητο σχηματισμό, προερχόμενο, όμως, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Κοιτούσαν απορημένοι
Την ημέρα εκείνη (29 Οκτωβρίου) ειδική επιστήμονας επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα και ανάμεσα σε άλλα έκανε επίδειξη προφυλακτικών στους μικρούς μαθητές -που κοιτούσαν απορημένοι-, ενημερώνοντάς τους παράλληλα για τις διάφορες παραλλαγές που αυτά μπορεί να έχουν στο χρώμα και στη γεύση! Επιπλέον, η επισκέπτρια ενημέρωσε τα παιδιά της ΣΤ' Δημοτικού (ήτοι 11 ετών) ότι υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης προγεννητικού ελέγχου και σε περίπτωση που το έμβρυο νοσεί μπορεί να γίνει έκτρωση ακόμη και μετά τον δεύτερο μήνα!
Οσα εξοργιστικά ακούστηκαν στη σχολική αίθουσα καυτηρίασε με ανάρτησή του στο ιστολόγιο της ενορίας ο πατέρας Κωνσταντίνος, ενώ ενδεικτική της αγανάκτησης των γονέων είναι η μαρτυρία μιας μητέρας μαθητή που φοιτά στο εν λόγω σχολείο: «Ρώτησα την επιστήμονα, η οποία είναι επισκέπτρια υγείας του ΙΚΑ, αν κάποιος έχει εγκρίνει όσα λέει και μου απάντησε ότι είναι πνευματική ιδιοκτησία της το υλικό που αναφέρει. Επικοινώνησα με το υπουργείο Παιδείας και μου είπαν ότι αυτά δεν γίνονται, να κάνω καταγγελία. Δήλωσαν ότι πέσαμε σε... στραβή περίπτωση. Πήγα και στην Αστυνομία, αλλά με παρέπεμψαν στο υπουργείο Παιδείας, λέγοντας συγκεκριμένα ότι παλαιότερα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, τώρα είναι με "δεμένα χέρια"».
Το βιβλίο γυμνασίου με τον ηλεκτρολόγο και την ανήλικη
Στη σχέση της 15χρονης Μαρίας με τον 25άρη Σάκη τον... ηλεκτρολόγο αναφέρεται -ευτυχώς επιγραμματικά- το τετράδιο εργασιών της Νεοελληνικής Γλώσσας της Α' Γυμνασίου.
Το σχολικό εγχειρίδιο, που απευθύνεται σε παιδιά 12 και 13 ετών, περιλαμβάνει το συγκεκριμένο ανάγνωσμα (απόσπασμα του βιβλίου της Ρούλας Κακλαμανάκη «Γραφές αθωότητας») προκειμένου να γίνουν αντιληπτές στους μαθητές οι διαφορές ανάμεσα στον γραπτό και τον προφορικό λόγο.
Συγκεκριμένα, το όνομα του κατά τα άλλα συμπαθούς ηλεκτρολόγου, ο οποίος, όπως μαθαίνουμε από το σύντομο διήγημα, διατηρεί και δικό του κατάστημα (!), χρησιμοποιείται με ατυχώς κωμικό τρόπο ώστε να δοθεί στους μαθητές το παράδειγμα της λέξης «οσάκις».
Εκτός από το «εκπαιδευτικό» κομμάτι, πάντως, η σχέση του 25χρονου με τη 15χρονη χαρακτηρίζεται ως ο «πρώτος έρωτας» της τάξης και παρουσιάζεται ως γνωστός στον περίγυρο της μαθήτριας, την τύχη της οποίας φαίνεται ότι ζηλεύουν οι συνομήλικές της!
Το συγκεκριμένο απόσπασμα είχε προκαλέσει αίσθηση το 2013, οπότε και είχε αναδειχθεί, ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποσυρθεί από τα σχολικά βιβλία