-->

«Παράθυρο» για μη καταβολή όλου του μισθού ή της σύνταξης σε μετρητά

http://freshsnews.blogspot.com/2015/10/14-sydakseis.html
To ενδεχόμενο να μην παίρνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους σε μετρητά, άφησε ανοικτό ο Τρ. Αλεξιάδης, διέψευσε πάντως ότι θα μπεί μόνιμο capital control με εβδομαδιαία ανάληψη 150 ευρώ, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα ξεκάθαρος στην απάντηση για το θέμα αυτό.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν θα χάσουν χρήματα σε καμία περίπτωση. Το αντίθετο είπε. Θα δοθούν κίνητρα όπως το χτίσιμο του αφορολόγητου μέσω της χρήσης πλαστικού χρήματος ή ακόμη και δικαίωμα κατανάλωσης επιπλέον ποσού μέσω καρτών.
«Θέλουμε να επεκτείνουμε τη χρήση πλαστικού χρήματος με κίνητρα προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις. Δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Μόνο οφέλη θα υπάρξουν» είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι τα κίνητρα θα έχουν σχέση με τα φορολογικά και με την πίστωση. Έδωσε μάλιστα το παράδειγμα ενός μισθωτού, ο οποίος ενώ παίρνει μισθό 1.000 ευρώ, μέσα σε ένα μήνα θα μπορεί να καταναλώσει περισσότερα από τα 1.000, μέσω της κάρτας του.  Ο υπουργός επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν θα χάσουν χρήματα οι δικαιούχοι “δεν υπάρχει απόφαση για δέσμευση ή κάτι άλλο” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε δε ότι εξετάζεται η υποχρεωτική τοποθέτηση μηχανήματος για κάρτες στις νέες επιχειρήσεις και σε κάποιους κλάδους. Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σημείωσε πάντως ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει απόφαση για δέσμευση ποσών, ενώ ότι είναι να αποφασιστεί, θα ανακοινωθεί επισήμως.
Σχολιάζοντας την απόσυρση των διατάξεων που προέβλεπαν αύξηση των συντελεστών για τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία, τόνισε ότι πολλά από τα μέτρα που λαμβάνει το οικονομικό επιτελείο είναι αναγκαστικά και όχι επιλογή της κυβέρνησης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει να εισπραχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπάρχουν ήδη και όχι απλά να μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι. Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν διατάξεις στο πολυνομοσχέδιο που βοηθούν στην εισπραξιμότητα ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ υπογράμμισε ότι αυξάνονται ποινικά οι κυρώσεις για τη φοροδιαφυγή.
Σχετικά με το ακατάσχετο στους λογαριασμούς που από 1500 ευρώ πέφτει στα 1.000 τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι διαφορετικό.
Όσον αφορά στη Λίστα Λαγκάρντ, ο Τρύφων Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι έχει ζητηθεί από τους θεσμούς παράταση. «Καμία λίστα δεν θα οδηγηθεί σε παραγραφή από την κυβέρνηση», τόνισε.
Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη χρονιά, ενώ παραδέχθηκε ότι είναι αδικία η φορολόγηση με το τεκμαρτό εισόδημα.
Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι δεν πρόκειται να φορολογηθεί κανείς ξανά για τα φορολογηθέντα, ενώ σημείωσε ότι πραγματοποιούνται έλεγχοι για την περιουσία Ελλήνων στο εξωτερικό.


http://www.imerisia.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3