-->

Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη - Δεν έχει να πληρώσει την εγγύηση!

http://freshsnews.blogspot.com/2015/10/14-biki-stamati-apofilakistike.html
Αποφυλακίζεται μετά από τρία χρόνια η Βίκυ Σταμάτη, καθώς το πενταμελές Εφετειο κακουργημάτων υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα κάνοντας δεκτό το 7ο κατά σειρά αίτημά της. Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου θα αφεθεί ελεύθερη με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτό το αίτημά της, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους. Οι δικαστές επέβαλαν στην κ. Σταμάτη τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, της αφαίρεσης διαβατηρίου και της υποχρεωτικής διαμονής της στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστήριο.
Οι συνήγοροι της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησαν προθεσμία δύο μηνών για την καταβολή της εγγύησης και επανέλαβαν στο δικαστήριο πως η εντολέας τους αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και έχει μεγάλη δυσκολία να καταβάλει, άμεσα, το χρηματικό ποσό που της επιβλήθηκε.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε για την κ. Σταμάτη ότι «με άκρα επιείκια αποφάσισε το δικαστήριο και για τους όρους και για την εγγυοδοσία», σχόλιο που αναφερόταν στην απόδραση της κατηγορουμένης από το Δρομοκαϊτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη.
Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη - Δεν έχει να πληρώσει την εγγύηση!
Η κ. Σταμάτη έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, για τις παράνομες αμοιβές του Άκη Τσοχατζόπουλου από εξοπλιστικά προγράμματα, σε ποινή κάθειρξης 12 ετών.
Σημειώνεται, ότι εάν δεν καταβάλει το ποσό της εγγύησης δεν θα μπορέσει να αποφυλακιστεί.
Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη - Δεν έχει να πληρώσει την εγγύηση!
Σε δηλώσεις τους, οι συνήγοροι της κ. Σταμάτη και του συζύγου της, πρώην υπουργού, Φρ. Ραγκούσης, Γ. Παγορόπουλος και Ν. Κοτσαλής, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση της δικαιοσύνης. Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως η εντολέας του θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι να μαζευτεί το ποσό και εξέφρασε την ελπίδα: «Θα καταφέρουμε να μαζέψουμε τα χρήματα».
Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη - Δεν έχει να πληρώσει την εγγύηση!
Η εισαγγελική πρόταση ήταν να επιβλήθούν στην κ. Σταμάτη οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την επιβολή χρηματικής εγγύησης 70.000 ευρώ, ποσό που προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο από τους συνηγόρους της, όσο και από την ίδια την κατηγορουμένη, η οποία αποχώρησε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα.
«Βάλτε της όποιον όρο θέλετε, εκτός από αυτόν. Αυτήν τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10 έως 20 ευρω που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να την σταυρώνετε. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ' οίκον περιορισμό», ανέφερε ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Η πρώτης της αντίδραση
Στο άκουσμα της επιβολής εγγύησης 50.000 ευρώ η Βίκυ Σταμάτη κατέρρευσε. Φωνάζοντας «όχι, όχι άλλη φυλακή» αποχώρησε από την αίθουσα.
Οπως ήταν επόμενο, ξέσπασε σε κλάματα, για να αποχωρήσει ωστόσο χαμογελαστή από το δικαστήριο.

http://www.imerisia.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3