-->

Στον «αέρα» το πρώτο προεκλογικό ντιμπέιτ

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/09/1-ston-aera-to-prwto-proeklogiko-ntimpeit.html
 Η 10η και η 14η Σεπτεμβρίου ήταν οι δύο ημερομηνίες που προτάθηκαν νωρίτερα σήμερα να διεξαχθούν τα τηλεοπτικά ντιμπέιτ ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογώ που θα πραγματοποιηθούν στις 20 του μηνός.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία, η κυβερνητική εκπρόσωπος κα Ολγα Γεροβασίλη, επικοινώνησε με την διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ, κα Πηνελόπη Γαβρά και της πρότεινε τις δύο ημερομηνίες, με τη Συγγρού να απαντά ότι θα φροντίσει να ακυρώσει οποιαδήποτε υποχρέωση του προέδρου του κόμματος τις συγκεκριμένες ημέρες, προκειμένου να είναι διαθέσιμος.
Στο πρώτο ντιμπέιτ (Πέμπτη 10/9) θα συμμετείχαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ το δεύτερο (Δευτέρα 14/9) θα αποτελέσει «μονομαχία» των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη.
Πρόβλημα, ωστόσο, με το ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών που προγραμματιζόταν αρχικά για τις 10 Σεπτεμβρίου φαίνεται πως έχει προκύψει κατά τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω ημερομηνία δεν εξυπηρετεί το ΠΑΣΟΚ, καθώς η Φώφη Γεννηματά έχει ειλημμένη υποχρέωση στη Θεσσαλονίκη. Το Ποτάμι έχει εκφράσει την διαφωνία του με τους όρους διεξαγωγής των τηλεμαχιών, ωστόσο δεν έχει αντιρρήσεις για τις προτεινόμενες ημερομηνίες.
Οι ΑΝΕΛ δηλώνουν σύμφωνοι και έτοιμοι να συμμετάσχουν στην τηλεμαχία, χωρίς να προβάλλουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για τους όρους διεξαγωγής.
Το ΚΚΕ διαφωνεί με το δικομματικό ντιμπέιτ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ αλλά και με την ιδέα του ντιμπέιτ αυτή καθ' αυτή. Ωστόσο, ο Περισσός έχει γνωστοποιήσει ότι η ηγεσία του κόμματος θα συμμετάσχει σε κοινή τηλεμαχία όλων των πολιτικών αρχηγών, χωρίς να θέτει ζήτημα ημερομηνίας ή διαφωνίας με κάποιον από τους όρου διεξαγωγής.
Την ριζική διαφωνία της με το γεγονός ότι το ζήτημα των τηλεμαχιών δεν συζητήθηκε στα πλαίσια της διακομματικής επιτροπής εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, η οποία παράλληλα καταδίκασε το ντιμπέιτ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, κάνοντας λόγο για «αποκλεισμό» των άλλων κομμάτων.

http://www.kathimerini.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 

3