-->

Γκρέμισαν τελικά το ναό του Αγ. Αθανασίου στη Χειμάρρα

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/26-xeimarara.html
Παρά τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης, αλλά και το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο ναός του Αγίου Αθανασίου στο μειονοτικό χωριό Δρυάδες της Χειμάρρας κατεδαφίστηκε τα ξημερώματα από μηχανήματα της αλβανικής πολεοδομικής αστυνομίαςΣύμφωνα με τους εκπροσώπους της εκκλησίας, αλλά και πολιτών που εκφράζουν την γνώμη τους στα αλβανικά ΜΜΕ, κανένα από τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της κυβέρνησης δεν ισχύει νομικά ώστε να δικαιολογηθεί η κατεδάφιση του ναού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλβανικές αρχές προτίθενται στον χώρο όπου βρισκόταν ο ναός να κατασκευάσουν μνημείο προς τιμή του ιεραποστόλου του καθολικισμού Νίλο Καταλάνο, ο οποίος έδρασε στην περιοχή στα τέλη του 17ου αιώνα.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο βουλευτής της περιοχής, Κότσιο Κοκεδήμα, ο οποίος έγραψε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Shekulli», που ο ίδιος εκδίδει, ότι το φθινόπωρο υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου της Αυλώνας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στο έργο του καθολικού ιεραποστόλου.
<p>  πηγή φωτογραφίας: www.himara.gr</p>
πηγή φωτογραφίας: www.himara.gr
ΥΠΕΞ: Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος
Εντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κούτρα, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, τόνισε:
«Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές. Σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία»
«Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος. Για τις εν προκειμένω κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη Διεθνή Κοινότητα θα ενημερωθείτε άμεσα. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω», πρόσθεσε ο κ.Κούτρας
Χθες ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, είχε υποστηρίξει -προκαλώντας αντιδράσεις- ότι η κατεδάφιση του ναού είναι εσωτερικό ζήτημα της χώρας του, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την εκκλησία «γκαράζ».

http://www.ethnos.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3