-->

Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι βάσεις για τα ΑΕΙ

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/25-panellinies2015.html
Αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί λαμβάνει τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση, οπότε και ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής.

Όπως έχει ήδη επισημανθεί από «Το Βήμα», τα πανεπιστήμια αναμένεται να ανοίξουν εφέτος τις πόρτες τους με πολύ χαμηλότερες βάσεις εισόδου από ό,τι σε παλαιότερες χρονιές λόγω της δυσκολίας των θεμάτων που επελέγησαν στις εξετάσεις.

Αναμένεται έτσι η πτώση των βάσεων να είναι εντυπωσιακή σε τμήματα της επαρχίας που έχουν ομοειδή τους τμήματα στα αστικά κέντρα, καθώς υπάρχει μεγάλος περιορισμός εφέτος στις κατηγορίες των δικαιούχων μετεγγραφών.

Τα μαθήματα που επηρεάζουν κυρίως την πτώση των βάσεων εισαγωγής είναι τα Μαθηματικά, η Φυσική, τα Αρχαία και η Βιολογία Κατεύθυνσης, που αποτελούν και τα κύρια μαθήματα για το 2ο (θετικές επιστήμες), το 3ο (επιστήμες υγείας) και το 4ο επιστημονικό πεδίο (τεχνολογικές επιστήμες).

Οι παράγοντες που επέδρασαν πτωτικά ήταν η δυσκολία των θεμάτων στις φετινές εξετάσεις, αλλά και η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές που θα μειώσει δραματικά τον αριθμό τους. Η οικονομική κρίση εξάλλου απέτρεψε πολλούς υποψηφίους να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Κι αυτοί πάντως που θα επιτύχουν σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους καθώς από φέτος ισχύει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Οι επιτυχόντες δεν έχουν παρά να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό τους στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες. Στη συνέχεια βέβαια, θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. 

http://www.tovima.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3