-->

Ανεξαρτητοποιήθηκαν Λαφαζάνης και άλλοι 25 - «Λαϊκή Ενότητα» το νέο κόμμα

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/21-Laiki-enotita.html
Την ανεξαρτητοποίησή τους και τον σχηματισμό νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τίτλο «Λαϊκή Ενότητα» ανακοίνωσαν σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλοι 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μία ημέρα μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και την προαναγγελία εκλογών.
Σηκώντας το γάντι μετά το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού αλλά και επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν την διάσπαση στο εσωτερό του ΣΥΡΙΖΑ να είναι θέμα ωρών, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας μέσω επιστολής του στη Βουλή, η οποία διαβάστηκε στην ολομέλεια ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση του ιδίου και 25 ακόμη βουλευτών

του κόμματος.

«Γνωστοποιούμε και δηλώνουμε προς την κ. πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις ότι αποχωρούμε από την κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία ανήκαμε και συγκροτούμε ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα κατά τις διατάξεις των άρθων του κανονισμού της Βουλής», αναφέρουν στην επιστολή τους οι βουλευτές.

Οι βουλευτές που συγκροτούν τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα είναι οι εξής: Αμανατίδου Ευαγγελία, Γαϊτάνη Ιωάννα, Δελημήτρος Κωνσταντίνος, Διαμαντόπουλος Ευάγγελος, Ζάνας Ζήσης, Ζερδελής Ιωάννης, Ήσυχος Κωνσταντίνος, Ιωαννίδης Ηλίας, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Κυριακάκης Βασίλης, Κυρίτση Αγλαΐα, Κώτσιας Θωμάς, Λαπαβίτσας Κωνσταντίνους, Λεουτσάκος Στάθης, Μακρή Ραχήλ, Ουζουνίδου Ευγενία, Πετράκος Αθανάσιος, Σαμοΐλης Στέφανος, Σκούμας Αθανάσιος, Σταθάς Ιωάννης, Στρατούλης Δημήτρης, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Ψαρέα Ελένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους(ρεπορτάζ Κατερίνα Κοκκαλιάρη) έχει συζητηθεί και αναμένεται να ζητηθεί να μπει μπροστά στο νέο κόμμα ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ θα υπάρχει συντονιστική ομάδα που θα εκπροσωπεί όλες τις τάσεις. Βασικός παράγοντας θα είναι η Αριστερή Πλατφόρμα με επικεφαλής τον Π. Λαφαζάνη, ενώ φαίνεται πως έχει κλειδώσει η συμμετοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Προχωρημένες επαφές υπάρχουν με τον Αλέκο Αλαβάνο αλλά και τον Μανώλη Γλέζο.
http://www.ethnos.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 

3