-->

Τα υπέρ και τα κατά του solarium

http://freshsnews.blogspot.gr/2015/08/16-solarium.html

ΚΑΛΑ ΝΕΑ:

Τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα του solarium έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Ο λόγος; Πλασάρεται ως το πλέον ασφαλέστερο μέσου τεχνητού μαυρίσματος, που μάλιστα παρέχει, σε κάποιο βαθμό, προστασία έναντι στη φυσική ηλιακή ακτινοβολία. Πράγματι οι ακτίνες που χρησιμοποιεί το μηχάνημα του solarium(UVA) είναι, όντως, λιγότερο επικίνδυνες για εγκαύματα σε σχέση με αυτές του ηλίου (UVB), αν και δεν παύουν και αυτές να εγκυμονούν αρκετούς κινδύνους για το δέρμα (μελάνωμα, καρκίνο του δέρματος, πρόωρη γήρανση και βλάβες στο ανοσοποιητικό). Θα έχετε ακούσει επίσης την άποψη ότι το τεχνητό μαύρισμα προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο. Η άποψη αυτή είναι εν μέρει σωστή. Εν μέρει, γιατί η φυσική ασπίδα που διαθέτει το δέρμα όταν έχει προηγουμένως εκτεθεί σε τεχνητή ακτινοβολία δεν είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα παρείχε ένα αντηλιακό με SPF4.


ΚΑΚΑ ΝΕΑ:


Το σολάριουμ δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να θεωρείται ακίνδυνο, ακόμη και αν το δέρμα μας δεν είναι ευαίσθητο στην ακτινοβολία του ηλίου. Η ακτινοβολία UVA που εκπέμπει αν και πιο "light" από την UVB, είναι αρκετά επικίνδυνη και εν δυνάμεικαρκινογόνος. Κάθε φορά που το δέρμα μας εκτίθεται σε τεχνητή ή μη ακτινοβολία UV, η συγκέντρωσή της αυξάνεται, ανεβάζοντας τις πιθανότητες να αναπτυχθεί καρκίνος του δέρματος σε άτομακάτω των 35 χρονών. Ξανασκεφτείτε το επομένως πριν μπείτε στο "κρεβάτι" του σολάριουμ αν:



-Είστε κάτω των 18 ετών

-Έχετε λευκό δέρμα, ξανθά ή κόκκινα μαλλιά , ανοιχτόχρωμα μάτια (φωτότυπος Ι και ΙΙ), πολλές ή δυσπλαστικές ελιές, ή ιστορικό παθήσεων, όπως για παράδειγμα ο ερυθηματώδης λύκος

-Έχετε ιστορικό καρκίνου του δέρματος στην οικογένειά σας

-Παίρνετε φάρμακα όπως αντιβιοτικά, αντιϊσταμινικά, αντισυλληπτικά και φάρμακα για το διαβήτη, το άσθμα και την επιληψία, που αυξάνουν την ευαισθησία στις ακτίνες UV

-Έχετε κάνει κάποια επέμβαση στο σώμα ή στο πρόσωπο, έως και 60 ημέρες πριν

-Έχετε ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων, κυρίως από την παιδική σας ηλικία

Αν δεν ανήκετε σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες και αν η όλη κινδυνολογία γύρω από το τεχνητό μαύρισμα δεν σας τρομάζει, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε το πιο κοντινό σε εσάς κέντρο και να αποκτήσετε το πολυπόθητο σοκολατί χρώμα του καλοκαιριού. Μόνο προσοχή, αν σκέφτεστε να το επιχειρήσετε, επιλέξτε προσεκτικά το κέντρο στο οποίο θα απευθυνθείτε, ελέγχοντας κυρίως την πιστοποίηση των μηχανημάτων, τα οποία θα πρέπει να είναι εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με προδιαγραφές CE, ISOή TUVκαι την επιστημονική εξειδίκευση του προσωπικού. Ο χρόνος παραμονής στο μηχάνημα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τα 10 λεπτά. Προσέξτε να μην ξεπερνάτε τις 10-15 συνεδρίες το χρόνο –ακόμη κι αν επιθυμείτε άμεσα αποτελέσματα, η συχνότητα των συνεδριών δε θα πρέπει να ξεπερνά τις 3 την εβδομάδα. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε επαρκώς τα μάτια σας, καθώς η ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει μόνιμες οφθαλμικές βλάβες.


http://www.enallaxnews.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3