-->

5 παραλίες κοντά στην Αττική για μονοήμερες αποδράσεις

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/13-5-monoimera.html
Τι κι αν γυρίσατε από τις διακοπές σας και επιστρέψατε στη δουλειά; Συνεχίστε τα μπάνια σας τα Σαββατοκύριακα σε προορισμούς που δεν βρίσκονται μακριά από την Αττική και μπορείτε να τους εκμεταλλευτείτε για μια ακόμη εκδρομή πριν φύγει το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι βρίσκεται στα... τελευταία του, οι διακοπές σας έχουν τελειώσει, αλλά ο αυγουστιάτικος καιρός δεν λέει να σας αφήσει σε ησυχία. Αν το μπάνιο στις κοντινές παραλίες της Αττικής σας φαίνεται πολύ... αστικό, γιατί δεν δοκιμάζετε να βγείτε λίγο παραέξω;

Παραλία Δάφνης – Νεροτριβιά Ευβοίας
Πηγαίνοντας προς Εύβοια και γράφοντας περίπου 135 χιλιόμετρα στο κοντέρ, 35 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα, θα βρεθείτε στη Δάφνη Νεροτριβιάς. Η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε έχει beach bar με εστιατόριο, έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε σας ανάγκη για καφέ ή φαγητό, ενώ αν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερο το μέρος, μπορείτε να συνεχίσετε προς τη δεύτερη παραλία Δάφνης, για περισσότερη ηρεμία. Θα τη βρείτε σε έναν πράσινο κολπίσκο, με κρυστάλλινα νερά και ενίοτε παγωμένα, λόγω των πηγών που καταλήγουν στη θάλασσα από το βουνό Καντήλι. Συνδυάστε μπάνιο, θαλασσινούς μεζέδες και την απόλυτη ηρεμία, λίγο πριν ο Σεπτέμβρης σας βάλει για τα καλά σε ρυθμούς πόλης.

Παραλία «Σκαλάκια» - Θεολόγος
Στο Νομό Φθιώτιδας, στα 125 χιλιόμετρα από την Αθήνα θα βρεθείτε στον Θεολόγο, έναν όμορφο παραθαλάσσιο οικισμό με εξοχικές κατοικίες, καλό φαγητό και αρκετές όμορφες παραλίες για μπάνιο και... άραγμα, δυο εκ των οποίων ξεχωρίσαμε. Οι ντόπιοι τις αποκαλούν «Σκαλάκια» τη μία και «παραλία της Βουγιουκλάκη» την άλλη, αφού το πρώην εξοχικό της ηθοποιού βρίσκεται ακριβώς από πάνω.  Καθώς έρχεστε από το λιμάνι θα συναντήσετε πρώτα την «παραλία της Βουγιουκλάκη» με τα ωραία της νερά, ενώ δίπλα θα βρείτε τα «Σκαλάκια» με πιο νέο κόσμο και εξίσου ωραία θάλασσα για μπάνιο.

Λίμνη Βουλιαγμένης - Λουτράκι
Ένας από τους πιο κοντινούς προορισμούς που σας δίνει τη δυνατότητα για μπάνιο και βόλτα ταυτόχρονα, είναι το Λουτράκι, μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Ανάσα γαλάζιου μπορείτε να πάρετε στην πανέμορφη λίμνη Βουλιαγμένης, μια γαλάζια λίμνη που στην ουσία είναι λιμνοθάλασσα, απέχει από τη θάλασσα λίγα μέτρα και το νερό της είναι θαλασσινό. Όμορφο φυσικό τοπίο, που συνδυάζει και την ευκαιρία για εξερεύνηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου 2 χιλιόμετρα δυτικά, αν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για κάτι παραπάνω εκτός από μπάνιο.

Παραλία του Πόρτο Γερμενό – Πόρτο Γερμενό
Εν προκειμένω παραμένετε στο Νομό Αττικής, αλλά... οριακά. Βγείτε στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, πάρτε το δρόμο προς τα Βίλια και σε 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα θα βρεθείτε στο Πόρτο Γερμενό στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου, στους πρόποδες του Κιθαιρώνα. Στην παραλία του Πόρτο Γερμενό θα βρείτε όμορφα μπλε νερά, σε έναν κόλπο που σχηματίζεται από τα βουνά Πατέρας και Κιθαιρώνας, που θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο ότι οι επόμενες διακοπές σας βρίσκονται 365 μέρες μακριά. Τριγύρω μπορείτε να εξερευνήσετε και άλλες παραλίες, όπως τον Άγιο Νικόλαο, το Σκάλωμα στο Προσήλι ή να κατευθυνθείτε προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Παραλία Αρβανιτιάς - Ναύπλιο
Με σχεδόν δυο ώρες οδήγηση και προσθέτοντας άλλα 137 χιλιόμετρα στο κοντέρ του αυτοκινήτου, το Ναύπλιο μπορεί να είναι άλλος ένας προορισμός σας, ο οποίος δύναται να αποτελέσει μια πλούσια μονοήμερη (ή διήμερη) εκδρομή, με μπάνιο, βόλτα και καλό φαγητό. Η παραλία Αρβανιτιάς είναι η πιο κοντινή στο κέντρο του Ναυπλίου, βραχώδης στις άκρες της και με πετραδάκι στο κέντρο της, έτοιμη να φιλοξενήσει τα μακροβούτια σας.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ

http://www.clickatlife.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3