-->

Αυτό είναι το πλήρες κείμενο του Μνημονίου

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/08/12-TO-MNHMONIO.html


Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους. Το κείμενο περιλαμβάνει τη δέσμη μέτρων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η πρόεδρος της Βουλής ωστόσο «μπλοκάρει» τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Αυτό είναι το πλήρες κείμενο του Μνημονίου
Το σχέδιο νόμου - που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της Βουλής -με τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» περιλαμβάνει τη δέσμη μέτρων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι το εν λόγω σχέδιο νόμου να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Για να δείτε το πλήρες κείμενο του Μνημονίου, κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
5. Διατάξεις Σχεδίου ή Πρότασης Νόμου (συνέχεια)
«Μπλόκο» από ζωήΠαρότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι το σχέδιο νόμου-το οποίο έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου- να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η πρόεδρος της Βουλής μπλοκάρει τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αφού στο σχετικό αίτημα που υπέβαλε μέσω επιστολής ο Αλέξης Τσίπρας να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση επιτροπών την Τετάρτη και Ολομέλεια την Πέμπτη, η πρόεδρος της Βουλής απάντησε αρνητικά.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και να τον ενημέρωσε ότι οι αρμόδιες επιτροπές δεν θα συνεδριάσουν την Τετάρτη και πως οι αποφάσεις θα ληφθούν στη Διάσκεψη των Προέδρων που θα συνέλθει απόψε στις 9:30, προκειμένου να αποφασιστεί η επανέναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω θέρους.
Εφόσον δεν διεξαχθεί νωρίτερα σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων, το νομοσχέδιο θα τεθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή αύριο Πέμπτη και ακολούθως θα τεθεί στην ολομέλεια της Βουλής.
Το σημερινό πρόγραμμα
Στις 13:00 σήμερα ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και με στελέχη του υπουργείου. Στην συνάντηση θα είναι παρών και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.
Ακολούθως, στις 14:00 συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής στο Γραφείο της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, όπου και αναμένεται να συζητηθούν θέματα αγροτικής πολιτικής, παρουσία και του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

http://www.ethnos.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 

3