-->

Βαρουφάκης: Είτε με «ναι» είτε με «όχι» οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/4varoyfaki-nai.html


Στην διαβεβαίωση ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη, άσχετα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα μεταβεί την Δευτέρα στις Βρυξέλλες για μια καλύτερη συμφωνία αν επικρατήσει το «όχι», ενώ επανέλαβε ότι ο ίδιος σε περίπτωση ενός «ναι» θα παραιτηθεί.


Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», ο Γ. Βαρουφάκης χαρακτηρίζει «τρομοκρατία» όσα γίνονται στην Ελλάδα και εκτιμά ότι αν αφήσουν την χώρα μας να συντριβεί θα χαθεί 1 τρισ. ευρώ.
«Αυτό που κάνουν με την Ελλάδα έχει ένα όνομα: τρομοκρατία. Γιατί μας υποχρέωσαν να κλείσουμε τις τράπεζες; Για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Και όταν σκορπάς τρόμο, αυτό είναι τρομοκρατία» δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης.
Ερωτηθείς γιατί είναι τόσο βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία ακόμη και αν ψηφίσουν «όχι» οι πολίτες την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι η μη επίτευξη συμφωνίας θα ήταν κάτι που θα κόστιζε ακριβά και στις δυο πλευρές:

«Είμαι σίγουρος, επειδή διακυβεύονται πολλά, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη. Αν η Ελλάδα συντριβεί, 1 τρισ. ευρώ (ποσό που ισούται με το ΑΕΠ της Ισπανίας) θα χαθεί. Είναι πάρα πολλά χρήματα και δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να επιτρέψει κάτι τέτοιο».

http://www.ethnos.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3