-->

Ο Ερντογάν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην Τουρκία

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/07/4-o-erdogan-den.html
Kαθώς το κόμμα του απέτυχε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε την Παρασκευή ανοικτό το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν νέες εκλογές, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συμμαχίας, καθώς το κόμμα του απέτυχε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου.


Ο Ερντογάν αναμένεται να αναθέσει την επόμενη εβδομάδα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συμμαχίας στον νυν πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, τον ηγέτη του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν αυτός θα καταφέρει να συγκεντρώσει επαρκή υποστήριξη ώστε να έχει σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Αυτό που επιθυμώ είναι ο σχηματισμός ενός συνασπισμού με κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε ο Ερντογάν σε υποστηρικτές του.

Ομως, «εάν δεν μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση... ο λαός μας θα δώσει λύση ξανά. Αν η Βουλή δεν μπορεί να δώσει λύση, είναι ο λαός μας αυτός που θα το πράξει. Κανείς δεν πρέπει να διστάσει να ζητήσει ξανά τη λαϊκή ετυμηγορία», πρόσθεσε, επικαλούμενος τα «σοβαρά ζητήματα» με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Τουρκία.

πρωτοθεμα

Συνολικές προβολές σελίδας

 

3