-->

Βαρουφάκης: «Αντίθετοι στα Capital Controls»

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/06/28capital-controls.html
Το απόγευμα θα αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση τι θα γίνει με τις τράπεζες τη Δευτέρα - «Η ελληνική κυβέρνηση αντιτίθεται σε αυτή τη σκέψη», έγραψε στο twitter ο υπουργός Οικονομικών. 

Το απόγευμα θα αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση τι θα γίνει με τις τράπεζες τη Δευτέρα. Αν δηλαδή θα ανοίξουν ή αν θα επιβληθεί τραπεζική αργία και στη συνέχεια capital control.

Αμέσως μετά το ΔΣ της ΕΚΤ θα συνέλθει στην Αθήνα το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος θα κληθεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Το Συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για τις 17:00 το απόγευμα.

O Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στο BBC ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το βράδυ το ενδεχόμενο capital control και αν θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα.
Παρέμβαση μέσω twitter


Λίγο αργότερα με δημοσίευση του μέσω twitter ο Γιάννης Βαρουφάκης εξέφρασε την αντίθεση της κυβέρνησης στην επιβολή capital control.

«Τα capital controls μέσα σε μια νομισματική ένωση είναι μία αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση αντιτίθεται σε αυτή τη σκέψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή: newsbeast.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 

3