-->

«Τελείωσε το παιχνίδι» είπε στον Αλ. Τσίπρα ο Ντόναλντ Τουσκ

«Τελείωσε το παιχνίδι» είπε στον Αλ. Τσίπρα ο Ντόναλντ Τουσκ

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα διεξήχθη και η συζήτηση που αφορούσε την Ελλάδα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, αν και το θέμα δεν βρισκόταν επισήμως στην ατζέντα.
Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκαπευθύνθηκε με απαξιωτικό τρόπο στον κ. Τσίπρα και του είπε: «το παιχνίδι τελείωσε» (The game is over).
Απαντώντας ο κ. Τσίπρας φέρεται να δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους, 3 εκατ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με την σύνταξη των παπούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι».

Οι ίδιες πηγές, προσκείμενες στην κυβέρνηση, ανέφεραν επίσης ότι ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Τουσκ ότι δεν θα πρέπει να υποτιμά το μέχρι πού μπορεί να φθάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος» και προσέθεσε ότι έχει καταθέσει προτάσεις , ενώ οι αντίστοιχες που κατατέθηκαν από τους θεσμούς αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ». Προσέθεσε επίσης ότι το κείμενο που παρουσιάστηκε στο eurogroup δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα.

Οπως αναφέρεται, ο κ. Τσίπρας δήλωσε αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων συντάξεων και ενοποίηση ταμείων, ενώ έθεσε τον Οκτώβριο ως χρονικό σημείο για «ριζική μεταρρύθμιση». Κατέληξε δε με μία διφορούμενη διατύπωση, λέγοντας ότι «ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήλθαμε σε συμφωνία».

http://www.tovima.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3