-->

Με διαφορετικά κείμενα Ελλάδα-δανειστές στο Eurogroup

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/06/25-megali-pebti-prothesmia.html

Η πρόταση των δανειστών περιλαμβάνει μεταρρύθμιση του ΦΠΑ με στόχο έσοδα 1,8 % του ΑΕΠ, κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, σημεία ελάφρυνσης στη φορολογία των αγροτών - Ευρωπαίος αξιωματούχος: Πολύ δύσκολες οι συζητήσεις για όλες τις πλευρές

Οπως αποκαλύπτει Ευρωπαίος αξιωματούχος οι θεσμοί συντάσσουν έγγραφο με εφικτά σημεία συμφωνίας (feasibility blueprint). Με το έγγραφο θα ξεκινήσει τη συνεδριάση του το Eurogroup στις 2.30 το μεσημέρι. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστί πριν από λίγο το κείμενο αυτό δεν λαμβάνει πράσινο φως από Αθήνα. Μάλιστα νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας κ. Σέλινγκ αποκάλυψε ότι η Αθήνα έχει καταθέσει δική της πρόταση.






Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η «Καθημερινή» η πρόταση των θεσμών περιλαμβάνει ένα μείγμα από τα παρακάτω: μεταρρύθμιση του ΦΠΑ με στόχο έσοδα 1,8 % του ΑΕΠ (πληροφορίες κάνουν λόγο για ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%), στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά μια πιο μετριοπαθή νομοθεσία που θα προβλέπεται να εφαρμοστεί αργότερα αλλά κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, σημεία ελάφρυνσης στη φορολογία των αγροτών και τρεις μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων, που προέρχονται από το πακέτο που ήδη έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Τα ξένα πρακτορεία διαψεύδουν ότι θα υπάρξει «take it or leave it» τελεσίγραφο από την Ευρώπη και μεταδίδουν ότι πιθανόν να υπάρξει νέο Eurogroup, εκτός από αυτό που συνεδριάζει το μεσημέρι, το Σάββατο. Ο κ. Σέλινγκ δήλωσε ότι το πραγματικό deadline είναι για αυτή την Κυριακή.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την συνάντηση στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες της εξαμερούς μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, των επικεφαλής των τριών θεσμών, του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ. Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο MNI πως οι συζητήσεις είναι πολύ δυσκολες για όλες τις πλευρές.

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της» δήλωναν τη νύχτα κυβερνητικές πηγές, ενώ νωρίτερα κατηγορούσαν τους δανειστές και περισσότερο το ΔΝΤ ότι με τη «νέα πρόταση μεταφέρουν τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες». Προειδοποιούσαν δε ότι «η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση».

Στο τραπέζι παρέμεναν διαφωνίες για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, ενώ δεν υπήρχε σύγκλιση ούτε για το πώς η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει από τους δανειστές δέσμευση για την ρύθμιση του χρέους, καθώς αυτή η δέσμευση θεωρείται από την Αθήνα ακρογωνιαίος λίθος για να αποδεχθεί μία συμφωνία, που περιέχει και σκληρά μέτρα.

http://www.protothema.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3