-->

Χρυσή Αυγή: Τι είπαν οι δικηγόροι των θυμάτων για την παράσταση πολιτικής αγωγής

Με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων των θυμάτων της Χρυσής Αυγής για το θέμα της παράστασης πολιτικής αγωγής σε βάρος όλων των κατηγορουμένων συνεχίστηκε η έβδομη μέρα της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Χρυσή Αυγή: Τι είπαν οι δικηγόροι των θυμάτων για την παράσταση πολιτικής αγωγής
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των θυμάτων λαμβάνουν από το πρωί το λόγο για να απαντήσουν στην πρόταση της εισαγγελέως που ζήτησε να μην γίνει δεκτή η Πολιτική Αγωγή για τους διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση και όσους κατηγορούμενους βαρύνονται μόνο για συμμετοχή.
 

Για όσους δηλαδή δεν έχουν εμπλοκή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες και σε μέλη του ΠΑΜΕ.
Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της οικογένειας Φύσσα, «εάν δεν υπήρχε εγκληματική οργάνωση, δεν θα υπήρχε και η δολοφονία Φύσσα. Ενεργούσαν δεχόμενοι εντολές, τις οποίες εκτελούσαν».
Οι συνήγοροι τόνισαν πως «η βούληση των μελών υποτάσσεται στη βούληση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Γ. Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του, αλλά με συντονισμένη δράση των μελών της οργάνωσης. Είναι γεγονός ότι έλαβαν εντολή -εκ των στοιχείων-, υπήρξε συνδρομή και συντονισμός για να τελεστεί το έγκλημα. Όταν τα μέλη βοηθούν το Γ. Ρουπακιά στο έγκλημα, έχουν αποδεχθεί αυτές τις πράξεις, είναι ενταγμένα και έχουν τον δόλο να τελέσουν αδικήματα, ενώ δεν κάνουν τίποτα να αποτρέψουν τις κινήσεις αυτές».
Ανέφεραν, επίσης, ότι αν δεν τους επιτρέψει το Δικαστήριο να παραστούν σε βάρος και της ηγετικής ομάδας, ουσιαστικά θα αποκλειστεί η δυνατότητα να υπάρξουν απαντήσεις για την σειρά τηλεφωνημάτων που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού.
«Δεν θα έχουμε εξηγήσεις για μια σειρά ερωτημάτων. Η πράξη της δολοφονίας είναι ξεκάθαρη. Εμείς, ως πολιτική αγωγή, όμως, θα μπορέσουμε να ρωτήσουμε ποιο ήταν το περιεχόμενο κάποιων τηλεφώνων για να δούμε την ύπαρξη της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης; Αν όχι, θα προκύψουν αρκετά παράδοξα».
Οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα επισήμαναν, αναφερόμενοι στον δράστη της δολοφονίας, Γιώργο Ρουπακιά, πως η Πολιτική Αγωγή ενδιαφέρεται για τη «συμπεριφορά του παρόντος κατηγορούμενου που δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις για την πράξη: ποιός και αν τον έβαλε κανείς να το κάνει».
Στις τοποθετήσεις τους οι συνήγοροι των Αιγυπτίων ψαράδωνυπογράμμισαν ότι σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος υφίσταται μία εγκληματική οργάνωση που δρούσε επί χρόνια και ανέφεραν πως αν αποβληθεί η Πολιτική Αγωγή τα θύματα των επιθέσεων αυτών καθίστανται «πολιτικώς ενάγοντες β' Κατηγορίας.
Ο εκ των συνηγόρων των θυμάτων της επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ τόνισε στο δικαστήριο ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των συνδικαλιστών από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Πέρασμα δεν θα είχε διαπραχθεί, ούτε καν επιχειρηθεί εάν δεν υπήρχε η εγκληματική οργάνωση. «Η επίθεση έγινε κατ' εφαρμογήν των αρχών και των σκοπών της οργάνωσης.
Η δίκη θα συνεχιστή το πρωί της Πέμπτης οπότε κι αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των δικηγόρων των θυμάτων για το θέμα της παράστασης της Πολιτικής Αγωγής σε βάρος όλων των κατηγορημένων.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3