-->

Guardian: Παράταση 6 μηνών και €18 δισ. δίνουν οι δανειστές

Την εξάμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος και τη σταδιακή εκταμίευση έως και 18 δισ. ευρώ προβλέπει η πρόταση των πιστωτών προς την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε σημερινό του δημοσίευμα ο Guardian. Η ίδια πρόταση περιλαμβάνει υπόσχεση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά μετά το τέλος της εξάμηνης παράτασης.
 
Στο πλαίσιο της εξάμηνης παράτασης η Ελλάδα θα λάβει τα 7,2 δισ. ευρώ που ακόμα δεν έχουν εκταμιευτεί από ΕΕ και ΔΝΤ, καθώς και τα 10,9 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα οποία προβλέπεται να εκταμιευθούν άμεσα προκειμένου να διευκολυνθεί η αποπληρωμή χρεών προς ΔΝΤ και ΕΚΤ.
Ο Guardian επικαλείται αξιωματούχους που ειδικά για την αναδιάρθρωση του χρέους αναφέρουν πως οι δανειστές θα δεσμευθούν, αλλά θα τη συσχετίσουν με όρους συνδεδεμένους με το επόμενο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση στην πρόταση που έστειλε στους θεσμούς  κάνει αναφορές στο φορολογικό και συνταξιοδοτικό σύστημα  που ξεπερνούν τις μέχρι τώρα «κόκκινες γραμμές» της.
Στις υπαναχωρήσεις περιλαμβάνονται νέοι φόροι, η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, η επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις, αλλά και η μείωση των υψηλότερων συντάξεων.

http://www.tovima.gr/


Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3