-->

Μαξίμου: Προς την λύση την Δευτέρα

 
http://freshsnews.blogspot.com/2015/06/19-maksimoy.html
Θετική εξέλιξη στον δρόμο προς την συμφωνία, χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου την σύγκληση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης την Δευτέρα, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα ότι "θα υπάρξει λύση" και επιχειρώντας να αμβλύνει τους φόβους για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση απο το γραφείο του Πρωθυπουργού, "θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ αλλά και της δημοκρατίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ".

"H σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική εξέλιξη στο δρόμο για συμφωνία" τονίζεται στην ανακοίνωση. "Επιδιώξαμε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης κι εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της Συνόδου αυτής. Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν."

Στην έκτακτη σύνοδο κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες θα κριθεί, εν πολλοίς, κατά πόσον θα υπάρξει συμφωνία ή ρήξη της Αθήνας με τους δανειστές. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνήλθαν στο Λουξεμβούργο, έδωσαν χθες στην ελληνική κυβέρνηση προθεσμία τριών ημερών -έως τη Δευτέρα δηλαδή- να παρουσιάσει εναλλακτικά αξιόπιστα μέτρα στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει οι θεσμοί.

Νωρίτερα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε καταστήσει σαφές ότι αν η Αθήνα δεν πληρώσει τη δόση του 1,6 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου, αυτό ισοδυναμεί με χρεοκοπία, αποκλείοντας κατηγορηματικά να δοθεί περίοδος χάριτος.
Δείτε τις δηλώσεις Λαγκάρντ:
Ταυτόχρονα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σε μία τέτοια περίπτωση να αξιώσει το σύνολο των δανείων που έχει χορηγήσει η Ευρωζώνη στην Ελλάδα.

Επίσης, οι Ευρωπαίοι εταίροι απέρριψαν τα δύο βασικά αιτήματα της Αθήνας, τη διαγραφή χρέους και την εξαγορά των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον ESM, χωρίς νέο πρόγραμμα. Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως – και ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη – δηλώνει ικανοποιημένο για το γεγονός ότι το «ελληνικό ζήτημα» θα συζητηθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, όπως διεκδικούσε η κυβέρνηση.


http://www.kathimerini.gr/

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3