-->

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group για το ελληνικό θέμα

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/06/17-euro-working-group.html
Αθήνα: Για το περιεχόμενο των συζητήσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς αναμένεται να ενημερωθεί σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα (γύρω στις 18:00) το Euro Working Group, συνεδρίαση που εν όψει και του Eurogroup της Πέμπτης, κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη και ίσως καθοριστική για τις επόμενες εξελίξεις.


Κι αυτό γιατί εάν το EWG καταλήξει ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα συμφωνία Ελλάδα-θεσμών τότε πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα, με την εκ νέου εμπλοκή στη διαδικασία των ηγετών της ευρωζώνης να θεωρείται σχεδόν βέβαια.

Για του λόγου το αληθές την ίδια ώρα που οι πληροφορίες επιμένουν ότι το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί και στη συνάντηση των πέντε προέδρων, παρά τη διάψευση από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, επιβεβαιώνονται από νέες πηγές και οι πληροφορίες για Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής εάν το Eurogroup δεν βγάλει άσπρο καπνό για συμφωνία.

Εντωμεταξύ η αναταραχή στις ευαίσθητες αγορές ομολόγων είναι πλέον αισθητή, με τα ομόλογα της περιφέρειας της ευρωζώνης να βλέπουν τις αποδόσεις τους να αυξάνονται, κάτι που δικαιώνει όσους προειδοποιούν ότι οι αγορές είναι απρόβλεπτες και ότι οι συνέπειες της αποτυχίας Ελλάδας-θεσμών να συμφωνήσουν θα ήταν εκτός των άλλων οικονομικά καταστροφικές όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την εύθραστη ακόμη οικονομία της ευρωζώνης.

Με το χρόνο δε να πιέζει πλέον ασφυκτικά το τι θα γίνει εάν φτάσει η 30η Ιουνίου χωρίς συμφωνία λογικά θα βρεθεί στο τραπέζι του EWG, που άλλωστε οι πληροφορίες ήθελαν στην προηγούμενη συνεδρίασή του να έχει συζητήσει σε «πολύ θεωρητικό επίπεδο» το ενδεχόμενο Grexit, κάτι που ωστόσο διέψευσε η ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες της ζώνης του ευρώ που προετοιμάζουν την ατζέντα των συζητήσεων του Eurogroup θα ενημερωθούν το απόγευμα για τις θέσεις που κόμισε σε ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ η Ελλάδα και για τις αντιπροτάσεις των θεσμών.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του και για την κατάσταση ρευστότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης αναμένεται να βρεθεί το τι θα γίνει στην περίπτωση που Ελλάδα και πιστωτές δεν οδηγηθούν σε συμφωνία έως τις 30 Ιουνίου οπότε εκπνέουν τόσο η τρέχουσα δανειακή σύμβαση όσο και η προθεσμία καταβολής των 1,56 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

Πηγή: news.in.gr

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3