-->

ΗΠΑ: Πέντε νεκροί, 50 τραυματίες σε εκτροχιασμό τρένου

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/05/13-hpa-pente-nekroi-50-traymaties.html
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω απο 50 τραυματίστηκαν, όταν ένα τρένο της Amtrak εκτροχιάστηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Το τρένο εκτελούσε δρομολόγιο απο την Ουάσιγκτον στη Νέα Υόρκη και εκτροχιάστηκε γύρω στίς 09:45μμ. (τοπική ώρα).
Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας, Μάικλ Νάτερ, δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε νεκροί. "Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου", είπε ο κ. Νάτερ, προσθέτοντας ότι η μηχανή είχε αποκοπεί εντελώς απο το υπόλοιπο τρένο. 

 http://freshsnews.blogspot.com/2015/05/13-hpa-pente-nekroi-50-traymaties.html

Η Amtrak ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον συρμό Northeast Regional Train 188, γνωστοποιώντας ότι σε αυτόν επέβαιναν 238 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος. Η αιτία του εκτροχιασμού δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Αρκετοί από τους επιβάτες κατάφεραν να απομακρυνθούν με τα πόδια από το σημείο, ωστόσο επίσημες πηγές δεν μπορούν επιβεβαιώσουν ακόμη ότι δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι. Περισσότεροι απο 50 έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και έξι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάταση. Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο τέρμιναλ της Amtrak, στο κέντρο της πόλης.

Οι πρώτοι διασώστες που έφτασαν στο σημείο, κρατώντας φακούς και σκάλες, κινήθηκαν από βαγόνι σε βαγόνι, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.
Από τα επτά βαγόνια, συμπεριλαμβανομένης της μηχανής η οποία αποκολλήθηκε από τα υπόλοιπα, τα έξι ανατράπηκαν και έχουν παραμορφωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, που οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν υδραυλικά εργαλεία για να διασώσουν τους εγκλωβισμένους.
Οι υπηρεσίες της Amtrak ανεστάλησαν σε ολόκληρο τον σιδηροδρομικό διάδρομο ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και στη Φιλαδέλφεια.
Επικαλούμενο το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), το CNN μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια. Την ώρα του δυστυχήματος ο καιρός ήταν καλός.
Ο Πάτρικ Μέρφι, πρώην μέλος του Κογκρέσου από την Πενσιλβάνια, ο οποίος επέβαινε στο τρένο, δήλωσε στο MSNBC ότι το βαγόνι του αναποδογύρισε αλλά ο ίδιος κατάφερε να γλιτώσει με μικρές αμυχές και μώλωπες.

 kathimerini

Συνολικές προβολές σελίδας

 
Website Worth Calculatorsiteprice.org domain valuewebsite worth domain value

3